MOVIT
Zavod za razvoj mobilnosti mladih



I. KAJ IMAMO MLADI V AKCIJI?


Delavnice pred prijavnim rokom za programa Erasmus+: Mladi v akciji in ESE

Vabljeni na otvoritveni dogodek programa Evropska solidarnostna enota ter predstavitev in delavnice programa Erasmus+: Mladi v akciji, ki bo potekal 6. septembra 2018 v Hiši EU v Ljubljani. Celoten dogodek bo potekal od 9:30 do 17:30. Prijava na dogodek je obvezna! Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca do 30. avgusta 2018. Vabilo in spletna prijavnica

Delavnica Učinek+, 12. september 2018, Ljubljana

Orodje imenovano Učinek+ je v sodelovanju z britansko nacionalno agencijo Ecorys razvila slovenska nacionalna agencija za področje izobraževanja, usposabljanja in športa CMEPIUS. Odločili smo se, da ga prilagodimo za mladinski sektor in vam ga predstavimo na delavnici. Rok za prijavo je petek, 7. september 2018! Več ...

Aktualna mednarodna usposabljanja nacionalnih agencij

Trenutno je objavljenih osem mednarodnih usposabljanj, namenjenih krepitvi kompetenc upravičencev, prijaviteljev in potencialnih prijaviteljev v program Erasmus + Mladi v akciji:

Tool fair XIII - #PowerUp!, 12.-16. november 2018, Hrvaška >> Rok za prijavo je 22. julij 2018!

Sports as a tool for education and inclusion, 24. - 29. september 2018, Španija >> Rok za prijavo je 31. julij 2018!

Y.E.A.H.! Youth Engagement into Activism, How to?, 4. - 10. oktober 2018, Bolgarija >> Rok za prijavo je 19. avgust 2018!

TICTAC – Multilateral Training Course to support quality in youth worker mobility activity under Erasmus + YiA, 3.-9. november 2018, Bolgarija >> Rok za prijavo je 26. avgust 2018!

OPEN ACCESS, 12. - 16. november 2018, Islandija >> Rok za prijavo je 27. avgust 2018!

Bridges for trainers 2018, 28.-30. november 2018, Praga >> Rok za prijavo je 24. september 2018!

SOHO - European Training Course for EVS Support People, 21. - 25. november 2018, Luxembourg >> Rok za prijavo je 30. september 2018!

APPETISER- An introduction on how to use the »Erasmus+ Youth in action« Programme for international youth work, 10.-14. december 2018, Latvia >> Rok za prijavo je 7. oktober 2018!


Več informacij o zgornjih usposabljanjih >>
Prijavni postopek je opisan v vsakem posameznem razpisu, prav tako sta v razpisih opredeljena želeni profil udeležencev ter namen usposabljanja, udeleženci pa so nato izbrani skladno s tem glede na informacije, ki jih navedejo v spletnem prijavnem obrazcu za posamezno aktivnost. Finančni vložek udeležencev usposabljanj in seminarjev je minimalen, saj stroške nastanitve in programa krijejo organizatorji aktivnosti, stroške poti pa slovenskim udeležencem povrne MOVIT v višini 90 % dejanskih stroškov (v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na aktivnostih). Razpise in splošne pogoje za udeležence na aktivnostih, najdete tukaj


II. EURODESKOV PERISKOP


Letni pregled aktivnosti mreže Eurodesk

Evropska pisarna Eurodesk je izdala letni pregled aktivnosti mreže Eurodesk. V zborniku lahko preberete, kaj vse so posamezni nacionalni partnerji Eurodesk organizirali v lanskem letu, kakšne novosti je uvedla evropska pisarne Eurodesk, pri katerih dogodkov je sodeloval Eurodesk in še mnogo več. Letni pregled si lahko ogledate tukaj

Kampanja Evropskega parlamenta »This time I'm voting«

Evropski parlament je pred volitvami v Evropski parlament, ki bodo potekale prihodnje leto zagnalo kampanjo »This time I'm voting«, s katero želijo spodbuditi mlade k udeležbi na volitvah. Spletna stran kampanje: https://www.thistimeimvoting.eu/.   



III. POROČILA S POŠILJAJOČIH USPOSABLJANJ


Graphic harvesting workshop, 12.-24. november 2017, Dublin, Irska

Udeležba na treningu BiTriMulti je bila nadvse potrebna, saj je bil cel proces pisanja prijavnice in dejanska priprava mladinske izmenjave zame prava "španska vas". Na treningu je bil zelo dobro predstavljen program Erasmus+, preko aktivnosti, ki sta jih pripravila trenerja, pa smo pisali prijavnico za mladinsko izmenjavo. Glede na želje oz. potrebe vsake organizacije smo se povezali po trije do štirje predstavniki iz različnih držav in postali "simulacijski projektni partnerji". V tej simulaciji smo morali izpolniti prijavnico, kar je pomenilo že kar veliko dela, predvsem pa sodelovanja! Ob koncu smo z ocenjevalnimi kriteriji pregledali projekt druge skupine, kar nam je še dodatno razširilo obzorja. Odlična povratna informacija je bila tudi mnenje predstavnika nacionalne agencije, ki je prebral naš simulacijski projekt. Zelo priporočam vsakomur, ki je s pripravo mladinske izmenjave še bolj na začetku!

Pina Hu, Zavod Dobra pot