MOVIT
Zavod za razvoj mobilnosti mladih


Pomembne informacije za prijavitelje na 3. prijavni rok 2017


Kot vsako leto smo tudi letos pred zadnjim prijavim rokom v tem letu za vas pripravili vse pomembne informacije, ki naj vam služijo kot vodilo pri pripravi projektov, še posebej ob upoštevanju razpoložljivih sredstev ob zadnjem prijavnem roku. Še posebej vas pozivamo, da v posamezne ukrepe ne prijavljate predlogov projektov, katerih zaprošeni znesek dotacije presega razpoložljiva sredstva zadnjega prijavnega roka (še posebej velja za Ključni ukrep 3!).

1. Prijavni rok 4. oktober 2017
2. Veljavna prijavna dokumentacija
3. Akreditacije EVS organizacij
4. Spletna podpora za prijavitelje 
5. Svetovanje in delavnice
6. Okvirna razpoložljiva sredstva


Prijavni rok 4. oktober 2017

4. 10. 2017 ob 12. uri se bo iztekel še zadnji prijavni rok v letu 2017 za predložitev predlogov projektov v program Erasmus+ na področju mladine. Prijaviti bo mogoče vse tri Ključne ukrepe.

V okvir Ključnega ukrepa 1 spadajo projekti mladinskih izmenjav, evropske prostovoljske službe in mobilnosti mladinskih delavcev; v okvir Ključnega ukrepa 2 spadajo projekti strateških partnerstev na področju mladine in transnacionalne mladinske pobude; v okvir Ključnega ukrepa 3 pa srečanja mladih in političnih odločevalcev na področju mladine.

Prijaviteljem toplo priporočamo, da prijavni obrazec oddajo čim prej oz. najkasneje ob 11. uri, saj zaradi povečanega prometa na strežniku oddaja obrazca včasih traja dlje časa, in tako preprečijo, da bi se prijavni obrazec v sistem pretočil prepozno.

Veljavna prijavna dokumentacija

Na naši spletni podstrani Prijava projektov sta že na voljo obrazca za prijavo projektov v Ključni ukrep 2 in Ključni ukrep 3, zaenkrat oba v angleškem jeziku. Obrazec za prijavo projektov v Ključni ukrep 1 bo na voljo predvidoma 11. 8. 2017. Prevode bomo objavili, takoj ko bo mogoče.

Ne glede na to, ali uporabite angleški ali slovenski prijavni obrazec, mora biti ta izpolnjen v slovenskem jeziku. Prijave v angleškem jeziku bodo obravnavane le v izjemnih primerih in z našim predhodnim soglasjem. To pomeni, da morajo prijavitelji, ki želijo prijavnico oddati v angleškem jeziku, na nacionalno agencijo najmanj dva tedna pred prijavnim rokom posredovati prošnjo za odobritev oddaje prijavnega obrazca v angleškem jeziku, v katerem morajo utemeljiti, zakaj njihova organizacija ni sposobna pripraviti prijavne dokumentacije v slovenskem jeziku. Nacionalna agencija bo preučila utemeljenost navedenih razlogov in prijavitelja obvestila o nadaljnjem postopku.

Preverite tudi, da pri pripravi projektov kot ključni vir informacij uporabljate pravilno različico Vodnika po programu 2017, in sicer različico 2 z dne 20. 1. 2017. Oznako različice najdete desno spodaj na naslovni strani Vodnika.

Pomembno: Poskrbite, da boste pri prijavi uporabili pooblastilna oz. mandatna pisma za leto 2017, saj pooblastilnih pisem iz leta 2016 ne upoštevamo več.

Akreditacije organizacij EVS

Organizacije, ki želijo izvajati aktivnosti evropske prostovoljske službe v katerikoli vlogi (pošiljajoča, gostiteljska ali koordinacijska EVS organizacija), morajo biti akreditirane EVS organizacije najkasneje na dan prijavnega roka.

Postopek akreditacije EVS organizacije na Nacionalni agenciji traja več tednov, zato je skrajni datum za predložitev vloge za akreditacijo 10. 8. 2017, če hoče organizacija na zadnji prijavni rok 4. 10. 2017 prijaviti predlog projekta, ki bo vključeval EVS aktivnost.

Spletna podpora za prijavitelje

Na naših spletnih straneh so na voljo številne uporabne informacije za pripravo in prijavo projektov, zato prijaviteljem toplo priporočamo, da si z njimi pomagajo in na spletni strani poiščejo informacije, ki jih potrebujejo.

Vsebinske smernice in napotki
Tehnična pomoč za prijavo - po korakih
Pogosto zastavljena vprašanja
Dobre prakse za navdih
Uporabne tematske publikacije

Veliko informacij, publikacij in videolekcij najdete tudi na podstraneh, namenjenih posameznim vrstam aktivnosti, in sicer:

Mladinske izmenjave
Evropska prostovoljska služba
Mobilnost mladinskih delavcev
Strateška partnerstva
Srečanja mladih in odločevalcev

Uporabne informacije boste našli tudi na podstraneh za vsebinsko podporo:

Neformalno učenje in Youthpass
Razširjanje in uporaba rezultatov
Socialno vključevanje
Varnost in zaščita
Evropsko državljanstvo in identiteta

Svetovanje in delavnice

Nacionalna agencija bo kot vsakič pred prijavnim rokom okrepila svetovanje, in sicer bo 6. septembra 2017 v naših prostorih potekalo skupinsko svetovanje pred prijavo, od takrat naprej pa bo svetovanje po telefonu in elektronski pošti potekalo vsak dan med 10. in 12. uro ter med 13. in 15. uro, zaključilo pa se bo natanko 1 teden pred prijavnim rokom, torej 27. 9. 2017.

V zadnjem tednu bo nacionalna agencija odgovarjala le še na tehnična vprašanja, povezana s prijavno dokumentacijo, medtem ko vsebinsko svetovanje v zadnjem tednu pred rokom ne bo več mogoče! 

Skupinsko svetovanje pred prijavnim rokom, 6. 9. 2017 – Prijave so že odprte!
Individualno svetovanje po telefonu in elektronski pošti

Okvirna razpoložljiva sredstva ob tretjem prijavnem roku

Ključni ukrep

Okvirna razpoložljiva sredstva v EUR

Ključni ukrep 1:

465.000,00

- Mladinske izmenjave

205.000,00

- Evropska prostovoljska služba

200.000,00

- Mobilnost mladinskih delavcev

60.000,00

Ključni ukrep 2:

215.000,00

Ključni ukrep 3:

22.000,00


Za lažjo orientacijo podajamo tudi naslednjo oceno možnosti za sprejem projektov v Ključnem ukrepu 1 glede na tip ali izvor partnerjev v projektu:

 

Mladinske izmenjave

Evropska prostovoljska služba

Mobilnost mladinskih delavcev

Aktivnosti s programskimi državami

VEČJA VERJETNOST SPREJEMA

VEČJA VERJETNOST SPREJEMA

MANJŠA VERJETNOST SPREJEMA

Aktivnosti s partnerskimi državami

MANJŠA VERJETNOST SPREJEMA

SREDNJA VERJETNOST SPREJEMA

MANJŠA VERJETNOST SPREJEMA