Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Akreditacije Erasmus na področju mladine - novost v programu

Akreditacije Erasmus na področju mladine (v nadaljevanju akreditacije) so orodje, ki omogoča organizacijam poenostavljen dostop do možnosti financiranja v programu Erasmus+ za obdobje 2021-2027.

POMEMBNO: Akreditacije niso pogoj za sodelovanje v Erasmus+ programu.

Organizacije bodo lahko v okviru ključnega ukrepa 1 (KU1) programa Erasmus+ (2021-2027) pridobile akreditacije. Te so namenjene tistim organizacijam, ki:

  • želijo vzpostaviti čezmejne oz. mednarodne izmenjave in sodelovanje
  • načrtujejo redno izvajanje aktivnosti mednarodnih učnih mobilnosti mladih in osebja ter mednarodnih ali nacionalnih aktivnosti participacije mladih
  • strateško načrtujejo povezovanje aktivnosti v KU1 s svojimi rednimi aktivnostmi

Prednost pridobljene akreditacije je v poenostavljenem dostopu do možnosti financiranja za KU1 aktivnosti učne mobilnosti na področju mladine za čas veljavnosti akreditacije, to je do konca programa 2027. Organizacija z odobreno akreditacijo bo tako lahko zaprošala za sredstva v okviru  posameznih vlog, katerim bo namenjen en prijavni rok na leto. Prijavni obrazec le-teh bo močno poenostavljen in bo hkrati omogočal fleksibilnost pri izvajanju aktivnosti.
V okviru odobrenih letnih vlog bo organizacija lahko izvajala aktivnosti mladinskih izmenjav, mobilnosti mladinskih delavcev in projekte participacije*.

Organizacija s pridobljeno akreditacijo ne more prijavljati standardnih projektov KU1, lahko pa v njih sodeluje kot partner.

Za akreditacijo lahko zaprosijo organizacije, ki imajo vsaj dve leti izkušenj z izvajanjem aktivnosti na področju mladine, pri tem predhodne izkušnje s programom Erasmus+ (2014-2020) niso obvezne. Prijavitelji morajo v akreditaciji opredeliti svoje dolgoročne cilje in načrt aktivnosti, ki jih nameravajo izvesti v posameznem letu v okviru programa, pričakovane koristi in pristop k vodenju projektov.

Organizacije bodo lahko za akreditacije zaprošale tekom celotnega programa Erasmus+. Prijave v okviru trenutnega razpisa bodo odprte do 31. 12. 2021. Organizacija lahko kadar koli v tem času odda prijavnico, saj sta ocenjevanje prijav in podeljevanje akreditacij stalen proces.

*IZJEMA: Za leto 2021 projekti participacije ne bodo mogoči v okviru akreditacij.


 

 

 

 

 

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih