Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Centralizirani razpisi

Nacionalne agencije smo zadolžene za izvajanje decentraliziranih ukrepov programa Erasmus+ na nacionalni ravni, medtem ko je na evropski ravni je za izvajanje centraliziranih ukrepov programa odgovorna Izvajalska agencija Evropske komisije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (v nadaljevanju: Izvajalska agencija).

Izvajalska agencija je odgovorna za celotni življenjski cikel upravljanja teh projektov, od promocije Programa, analize vlog za nepovratna sredstva, spremljanja projektov na kraju samem do razširjanja rezultatov projekta in Programa. Odgovorna je tudi za objavo posebnih razpisov za zbiranje predlogov, povezanih z nekaterimi ukrepi Programa, ki niso zajeti v ta vodnik.

Posebni razpisi Izvajalske agencije

Aktualni razpisi Izvajalske agencije: 

Združena evropska mladina (Erasmus+, ključni ukrep 3, razpis za zbiranje predlogov EACEA/12/2019)

Cilj razpisa Združena evropska mladina je ustvariti mreže za spodbujanje regionalnega partnerstva, pri tem pa tesno sodelovati z mladimi iz vse Evrope (države, vključene v program Erasmus+). Mreže bi organizirale izmenjave, spodbujale usposabljanja (na primer za mladinske voditelje) in omogočale, da mladi sami vzpostavijo skupne projekte.

Projekti prijavljeni na razpis Združena evropska mladina bodo podpirali pobude vsaj petih mladinskih organizacij iz petih različnih držav (upravičenih do sodelovanja v programu Erasmus+) z namenom izmenjevanja svojih zamisli o EU, spodbujanja državljanske udeležbe in občutka evropskega državljanstva. Cilj pobude je združiti mlade iz vse Evrope, z vzhoda, zahoda, severa in juga.

Tematske prednostne naloge so aktivno državljanstvo, vzpostavljanje mrež, evropske vrednote in evropsko državljanstvo, demokratična udeležba, demokratična odpornost in socialna vključenost v povezavi z mladimi.

Razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani izvršne agencije EACEA.

Rok za prijavo: 18. julij 2019 ob 12:00 uri

Rezultati razpisov Izvajalske agencije

Rezultati vseh razpisov Izvajalske agencije so dostopni tukaj.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih