Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCEvropska solidarnostna enota

Dobre prakse

Med dobre prakse uvrščamo projekte, ki po našem mnenju po kakovosti izstopajo na posameznih področjih. Če iščete navdih za svoj mednarodni projekt, ga lahko morda poiščete v spodnjih brošurah - lahko pa vam služijo tudi samo za orientacijo, kaj vse je mogoče izvesti v okviru programa.

Dobre prakso smo razporedili v naslednje kategorije: 

Platforma Erasmus+ za rezultate projektov

Platforma Erasmus+ za rezultate projektov je bila vzpostavljena z namenom zagotavljanja celovitega pregled projektov, ki so jim bila dodeljena sredstva v okviru Programa, in izpostavljanja dobre prakse in zgodb o uspehu. Na tej platformi bodo na voljo tudi proizvodi/rezultati/priprave intelektualnih rezultatov, ki so nastali na podlagi financiranih projektov.

Vsako leto posamezne nacionalne agencije in Izvajalska agencija izberejo primere dobrih praks. Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo na centralni ravni med primeri dobre prakse izbere zgodbe o uspehu.

Nameni platforme Erasmus+ za rezultate projektov so različni:

  • preglednost, saj zagotavlja celovit pregled nad vsemi projekti, financiranimi v okviru Programa (vključno s povzetki projektov, zneski financiranja, povezavami URL itd.);
  • odgovornost, saj končnim uporabnikom in delavcem omogoča dostop do rezultatov projektov;
  • navdih, saj predstavlja dobre prakse in zgodbe o uspehu med upravičenci do programa Erasmus+, vsako leto izbrane na nacionalni in evropski ravni.
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih