Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

16.12.2020
Če je bilo leto 2018 na nek način prelomno in stresno zaradi brexita in oddvojitve prostovoljstva v nov program Evropska solidarnostna enota, je leto 2019 leto stabilizacije in nadaljnjega razvoja programa Erasmus+: Mladi v akciji s poudarkom na klasičnih ciljih in vrednotah mladinskega dela in dela na področju mladine....več »
16.12.2020
Kot vsako leto, smo na nacionalni agenciji Movit tudi letos podelili priznanje najboljšim projektom, ki smo jih želeli predstaviti kot primere dobrih praks na določenem področju. Letos smo podelili priznanji Ključ do solidarnosti in Ključ do učenja. Priznanje navadno podelimo na zaključnem srečanju, ki ga letos zaradi...več »
15.12.2020
Z velikim veseljem vam sporočamo, da so 11. decembra 2020 države članice EU in Evropski parlament dosegli dogovor glede izvajanja programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota v naslednjem sedemletnem obdobju 2021-2027. Dogovor je sledil le dan za tem, ko so se Evropski parlament, države članice in Evropska komisija...več »
15.12.2020
V jedru z dokazi podprtega oblikovanja javnih politik in ukrepov je poznavanje značilnosti, akterjev, pravnih in organizacijskih okvirjev, rezultatov preteklih in tekočih projektov, analiz in podatkov ter ostalih dejavnikov, ki vplivajo na delovanje oz. so del posameznih področij ali sistemov. Kje najdemo te informacije in...več »
14.12.2020
Ekipa, ki pri izvršni agenciji EACEA skrbi za spletno platformo Youth Wiki, pripravlja tudi tematske primerjave ukrepov in sistemov s področij, ki spadajo pod okrilja nacionalnih mladinskih politik sodelujočih držav. Obstoječim primerjalnim analizam (prostovoljskih aktivnosti, participacije in socialnega vključevanja) je...več »
09.12.2020
Obveščamo vas, da so objavljeni rezultati tretjega prijavnega roka programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota v letu 2020, in hkrati dodatnega prijavnega roka za projekte strateških partnerstev na področju ustvarjalnosti. Rezultati za program Erasmus+: Mladi v akciji so objavljeni tukaj. Rezultati...več »
08.12.2020
V sodelovanju z Uradom RS za mladino, Mladinskim svetom Slovenije in Mrežo MaMa smo prejšnji teden organizirali že tretje spletno srečanje mladinskega sektorja, katerega se je udeležilo 70 predstavnikov mladinskega sektorja. Namen tokratnega srečanja, ki je nadaljevanje srečanj iz prvega vala epidemije, je bil deliti...več »
04.12.2020
Prihodnji teden, od 7. do 10. decembra 2020, bo preko spleta potekala tretja Evropska konvencija o mladinskem delu. Program konvencije si lahko ogledate tukaj in prihodnji teden od ponedeljka do četrtka, v živo spremljate zanimiv plenarni program, govore, delavnice in večerni program. Del programa bo tudi predvajan v živo...več »
25.11.2020
V drugem Youth Wiki pogovoru smo gostili podpredsednico Evropskega mladinskega foruma (YFJ) in predsednico Mladinskega sveta Slovenije Anjo Fortuna. Z njo smo se pogovarjali o strukturah in mehanizmih, ki so namenjeni sodelovanju mladih pri (so)odločanju na lokalni, evropski in nacionalni ravni. Posnetek pogovora si lahko...več »
25.11.2020
Movit je v letošnjem letu izvedel kar nekaj aktivnosti na področju socialnega vključevanja in vse izmed njih niti še niso zaključene. Ker pa sproti ves čas preverjamo učinke posamičnih izvedenih aktivnosti, bi radi z vami delili rezultate analize učinkov dveh – mednarodnega seminarja za vzpostavljanje partnerstev ter...več »
Prikazujem rezultate 11 - 20 od skupno 456
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih