Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

19.03.2017
Namen Mladinstivala je združiti vse ključne akterje mladinskega sektorja na enem mestu z namenom promocije mladinskega dela in njegovih učinkov ter pomena neformalnega učenja in spodbujanja razprave z mladimi in akterji mladinskega dela o prihodnosti Evrope. S tem namenom smo moči združili Movit, Urad RS za mladino,...več »
15.03.2017
Vse prijavitelje projektov evropske prostovoljske službe obveščamo, da se bodo za projekte evropske solidarnostne enote od vključno 2. prijavnega roka v letu 2017 dalje šteli vsi projekti EVS, ki bodo trajali od 2 do 12 mesecev in bodo prostovoljce EVS izbirali iz spletne baze Evropske solidarnostne enote, ki od decembra...več »
14.03.2017
Letošnji Evropski teden mladih bo že osmi zapored, pripravlja pa ga Evropska komisija skupaj z nacionalnimi agencijami evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji. Osrednja tema evropskega tedna mladih 2017 je solidarnost in družbena odgovornost mladih v Evropi, potekal pa bo med 1. in 7. majem 2017. Evropski teden mladih...več »
28.02.2017
Evropska komisija je 28. februarja začela javno posvetovanje izvajanju programa za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport Erasmus+ (za obdobje 2014-2020), kot tudi za njegove predhodnike (Vseživljenjsko učenje, Mladi v akciji, Erasmus Mundus in drugi mendarodni izobraževalni programi). Rezultati posvetovanja bodo...več »
27.02.2017
Movit, nacionalna agencija programa Erasmus+, področje mladina, objavlja razpis za raziskovalca za sodelovanje v projektu »BECOMING PART OF EUROPE, Kako lahko mladinsko delo podpre migrante, begunce in prosilce za azil?« Vloga raziskovalca v omenjenem projektu bo:- pregled nad potekom projekta - sodelovanje pri vodenju...več »
23.02.2017
Pred zaključkom letošnjega leta nas je skupina 22 udeležencev iz različnih držav, od Grčije do Švedske, preživela zelo produktiven in prijeten teden v Atenah. Motivirano smo zagrizli v "trd oreh" na področju projektov KA2, konkretno strateških partnerstev. Trenerja in predstavnice Nacionalnih agencij so imeli...več »
22.02.2017
Če verjamemo, da je v znanju moč, potem je Danska močna država. Na študijskem obisku "An introduction to Danish formal and non-formal educational system" so nam gostitelji v živo predstavili njihov šolski sistem od A do Ž oziroma od 0 razreda osnovne šole pa vse do prehoda na fakulteto oziroma na trg delovne...več »
10.02.2017
Od programa Erasmus do programa Erasmus+: Mladi v akciji Prvotni program Erasmus (okrajšava za angleško European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) je nastal leta 1987 kot program izmenjav, ki je visokošolskim študentom omogočil, da izkusijo življenje in študij v tujini. Od leta 2014, ko so se v...več »
01.02.2017
MOVIT, Nacionalna agencija programa E+: Mladi v akciji, v sklopu mednarodnega projekta na temo socialnega vključevanja, v katerega je vključenih 13 nacionalnih agencij, organizira projekt, osredotočen na mlade z depriviligiranih območij. Cilj projekta je podpreti in omogočiti organizacijam, ki delujejo z mladimi ali za...več »
23.01.2017
Nacionalna agencija redno izvaja delavnice za pomoč pri izpolnjevanju vloge za pridobitev akreditacije, s katero organizacija pridobi možnost sodelovanja v projektih evropske prostovoljske službe (EVS) v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji. Namen delavnice je omogočiti organizacijam, da podrobneje spoznajo...več »
Prikazujem rezultate 531 - 540 od skupno 668
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih