Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Pomembne informacije za prijavitelje projektov na prijavni rok 26. 4. 2016

23.03.2016

Bliža se drugi letošnji prijavni rok, ki se bo zaključil 26. aprila 2016 ob 12:00. Če načrtujete prijavo projektov, vam torej priporočamo, da informacije v nadaljevanju natančno preberete, saj vam bodo v pomoč pri pripravi vaših projektnih predlogov.

1. Preverite, koliko sredstev je na voljo v posameznem ukrepu

Na drugem prijavnem roku letos je na voljo bistveno manj sredstev kot jih je bilo na voljo na prvem roku, in sicer skupno nekaj več kot 600.000,00 EUR, od tega za Ključni ukrep 1 skupaj cca 450.000,00 EUR, in sicer 185.000,00 EUR za mladinske izmenjave, 194.000,00 za evropsko prostovoljno službo in 70.000 za projekte mobilnosti mladinskih delavcev. V okviru Ključnega ukrepa 2 bomo za strateška partnerstva na področju mladine lahko razdelili nekaj več kot 135.000,00 EUR, za srečanja mladih in odločevalcev v okviru Ključnega ukrepa 3 pa le dobrih 26.000,00 EUR.

Predlagamo vam, da razpoložljiva sredstva upoštevate pri načrtovanju in umeščanju svojih projektov. Podrobnejše informacije o sredstvih v letošnjem letu so na voljo tukaj

2. Oglejte si vsebinske smernice za leto 2016

Pozivamo vas, da svoje projekte – če se le da – vsaj delno vsebinsko navežete na katerega od pomembnejših vsebinskih poudarkov v letu 2016, in sicer praznovanje 20. obletnice evropske prostovoljne službe in na vključevanje v reševanje izzivov, povezanih z begunsko krizo oz. njenimi raznolikimi posledicami v evropskem prostoru. Seveda pa so še vedno aktualne tudi vse ostale pomembne vsebinske usmeritve znotraj posameznih aktivnosti - ogledate si jih lahko ogledate tukaj.

Ne pozabite si ogledati tudi Vodnika za ocenjevalce za leto 2016, ki vam je lahko v pomoč pri pripravi kakovostnejših predlogov projektov.

Poleg tega smo na naših prenovljenih straneh pri opisih aktivnosti objavili številne vire in videoposnetke, ki prikazujejo različne elemente kakovosti posameznih projektov. Predlagamo vam, da si jih ogledate in si z njimi pomagate pri načrtovanju.

3. Udeležite se projektne posvetovalnice, ki bo 6. aprila 2016

6. aprila bo v naši prostorih potekala projektna posvetovalnica, katere namen je razjasniti cilje programa Erasmus+: Mladi v akciji ter posameznega Ključnega ukrepa, predstaviti usmeritve za leto 2016, predstaviti in pojasniti merila za upravičenost, pojasniti vsebinska merila za izbor projektov, odgovoriti na vprašanja v povezavi z vsebino vaših projektnih idej in preveriti njihovo ustreznost. Potekala bo ločeno za vsak Ključni ukrep.

Časovna razporeditev in prijavni obrazec sta na voljo tukaj. Rok za prijavo je 30. marec 2016. 

(Delavnic za izpolnjevanje prijavnega obrazca ne bomo več organizirali. Pri izpolnjevanju si lahko pomagate z informacijami v razdelkih Vsebinska podpora, Tehnična podpora in Pogosta vprašanja.)

4. Uporabite pravilne obrazce za prijavo projektov

Na naši spletni strani so na voljo veljavni prijavni obrazci za prijavo projektov na 2. letošnji prijavni rok. Na voljo so v angleškem in slovenskem jeziku. Uporabite lahko katerega koli, vendar mora biti ta v vsakem primeru izpolnjen v slovenskem jeziku.

(Prijave v angleškem jeziku bodo obravnavane le v izjemnih primerih in z našim predhodnim soglasjem. To pomeni, da morajo prijavitelji, ki želijo prijavnico oddati v angleškem jeziku, na nacionalno agencijo najmanj dva tedna pred prijavnim rokom posredovati prošnjo za odobritev oddaje prijavnega obrazca v angleškem jeziku, v katerem morajo utemeljiti, zakaj njihova organizacija ni sposobna pripraviti prijavne dokumentacije v slovenskem jeziku. Nacionalna agencija bo preučila utemeljenost navedenih razlogov in prijavitelja obvestila o nadaljnjem postopku.)

Objavljena so tudi nova pooblastilna oz. mandatna pisma za leto 2016. Pooblastilnih pisem iz leta 2015 ne bomo več upoštevali.

5. Pri izpolnjevanju prijavnice si pomagajte z nasveti na spletni strani

Na podstraneh za prijavo projektov si oglejte, kako poteka prijavni postopek po korakih. Pri izpolnjevanju in oddaji prijavnega obrazca si pomagajte z video priročniki za izpolnjevanje prijavnic  ter Tehničnim vodnikom za izpolnjevanje prijavnic. Razdaljo za pavšale za potne stroške preračunajte s pomočjo kalkulatorja razdalj EK. Če se vam kje zatakne, pa ste vabljeni, da si - preden nas pokličete – preberete odgovore na pogosto zastavljena vprašanja.

6. Izkoristite možnost svetovanja

V kolikor na svoja vprašanja ne najdete odgovorov, smo vam na voljo za svetovanje:

- Po telefonu 01 / 430 47 47, in sicer vsak delovnik od 13. do 15. ure, tri tedne pred prijavnim rokom (toroj od vključno 5. aprila 2016 dalje) pa dodatno še od 10. do 12. ure.

- Preko e-pošte info@mva.si - na prispelo pošto ponavadi odgovorimo še isti delovni dan, najkasneje pa v roku 3 delovnih dni.

- Možno je tudi osebno svetovanje v prostorih nacionalne agencije, za katerega se lahko dogovorite po telefonu ali preko elektronske pošte.

Pomembno: Na dan prijavnega roka svetovanje za prijavo projektov ni več mogoče ne po telefonu in ne po elektronski pošti, na voljo pa smo za vprašanja, povezana z morebitnimi tehničnimi težavami pri oddaji prijavnic. Prav tako v zadnjem tednu pred prijavnim rokom zaradi preobilice elektronske pošte in telefonskih klicev v tem obdobju ni več mogoče osebno svetovanje, zato si svoj termin zagotovite pravočasno.

7. Poskrbite za pravočasno oddajo prijavnega obrazca

Ko je prijavnica izpolnjena in ste vanjo pripeli vse obvezne priloge, jo lahko elektronsko oddate s klikom na gumb Oddaj, in sicer najkasneje do 12. ure na dan prijavnega roka. Ker pa se v zadnjem trenutku zelo rado kaj zatakne, vam res priporočamo, da projekte oddate že prej, najkasneje pa do 11. ure. Ko kliknete gumb Oddaj, namreč včasih traja precej časa, tudi po 20 minut, da se prijavnica z vsemi prilogami pretoči v sistem, tako da oddajo v zadnjem trenutku res odsvetujemo.

8. V primeru težav pri oddaji

V kolikor bi imeli pri oddaji tehnične težave, bomo te reševali individualno, pomembno pa je, da nas v tem primeru o tem pisno obvestite v roku dveh ur na info@mva.si, zraven pa obvezno priložite dokazilo (npr. print screen) o neuspešnem poskusu oddaje prijavnega obrazca.

POMEMBNO: Končno verzijo prijavnice v PDF formatu skrbno shranite in je ne zavrzite! V kolikor od nacionalne agencije v roku 10 dni po prijavnem roku ne prejmete obvestila o prejeti vlogi, nas o tem nujno obvestite na info@mva.si!


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih