Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Aktualno: Usposabljanja za trenerje v mladinskem delu

19.05.2016

Movit, Nacionalna agencija programa Erasmus+: Mladi v akciji, je pričel z lanskim letom pripravljati strategijo vlaganja v razvoj kompetenc trenerjev v (mednarodnem) mladinskem delu. Namen je na eni strani vzpostavitev in krepitev kakovostnega bazena trenerjev, na katerega se lahko nacionalna agencija v vsakem trenutku zanese in ki bo predstavljal tudi referenčni bazen za celoten mladinski sektor ter širše, na drugi strani pa gre za krepitev kapacitet in kompetenc delavcev v mladinskem sektorju na splošno ter s tem krepitev kakovosti mladinskega dela pri nas.

Konec leta 2014 je bil na evropski ravni predstavljen kompetenčni model za trenerje v mednarodnem mladinskem delu, ki smo ga upoštevali pri izgradnji našega bazena trenerjev 2015 in ga tudi danes uporabljamo kot referenčni okvir za krepitev kompetenc trenerjev skupaj s konkretnimi potrebami, ki jih zaznavajo trenerji sami pri svojem delu.

V letošnjem letu tako pričenjamo z izvajanjem rednih nacionalnih usposabljanj za trenerje, in sicer bomo izvedli dve spomladi in dve v jeseni, poleg tega pa kot nacionalna agencija aktivno sodelujemo tudi pri številnih mednarodnih usposabljanjih za krepitev kompetenc trenerjev.

Trenutno smo pripravili dve enodnevni tematski usposabljanji za trenerje, ki sta primarno namenjeni članom našega bazena trenerjev – ker pa je na voljo še nekaj prostih mest, smo se odločili, da možnost za udeležbo ponudimo tudi morebitnim ostalim zainteresiranim trenerjem. 

Več informacij o posameznih usposabljanjih je na voljo spodaj:

 

1. Učinkovita komunikacija – enodnevno usposabljanje za trenerje v mladinskem delu, 26. maj 2016, sejna soba Zavoda Movit

Movit organizira enodnevno usposabljanje za trenerje, ki delujejo na področju mladinskega dela in želijo izboljšati svoje kompetence na področju učinkovitega komuniciranja. Na usposabljanju bomo obravnavali naslednje teme:

  • ustvarjanje varnega okolja za izražanje mnenj in stališč,
  • učinkovito usmerjanje komunikacije med udeleženci,
  • spodbujanje enakopravne vključenosti udeležencev v komunikacijo,
  • spoštljiva komunikacija,
  • postavljanje pravih vprašanj v dani situaciji, npr. po kakšni močni izkušnji,
  • preprečevanje in reševanje konfliktnih situacij.

Usposabljanje bo potekalo 26. maja 2016 od 9:00 do predvidoma 17:30. 

Pogoji udeležbe: Za člane bazena trenerjev Movit je udeležba brezplačna, za ostale znaša kotizacija za udeležbo 50,00 EUR (+DDV), ki jo je potrebno poravnati do dneva usposabljanja. Poskrbljeno bo tudi za odmore za kavo, kosilo pa bo v lastni režiji.

Rok za prijavo je torek, 24. maj 2016, do 12. ure.

Prijavnica je na voljo na: goo.gl/forms/7k8ftMn8XFuZPbdJ2

 

2. Pristopi coachinga – enodnevno usposabljanje za trenerje v mladinskem delu, 3. junij 2016, sejna soba zavoda Movit

Movit organizira enodnevno usposabljanje za trenerje, ki delajo na področju mladinskega dela in želijo izboljšati svoje kompetence o pristopih coachinga pri trenerskem delu. Na usposabljanju bomo obravnavali naslednje teme:

  • prepoznavanje potenciala v udeležencih
  • prilagajanje različnim tipom udeležencev
  • tehnike komunikacije v coachingu

Usposabljanje bo potekalo 3. junija 2016 od 9:00 do predvidoma 17:30. 

Pogoji udeležbe: Za člane bazena trenerjev Movit je udeležba brezplačna, za ostale znaša kotizacija za udeležbo 50,00 EUR (+DDV), ki jo je potrebno poravnati do dneva usposabljanja. Poskrbljeno bo tudi za odmore za kavo, kosilo pa bo v lastni režiji.

Rok za prijavo je sreda, 25. maj 2016.

Prijavnica je na voljo na: goo.gl/forms/DJkQq14Aq4uZBOrF2


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih