Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Posvet mladinskega sektorja na temo aktivnega prizadevanja za bolj vključujočo družbo

30.08.2016

petek, 30. 9. 2016 --> od 10:00 do 18:00 --> Hotel Lev, Ljubljana

MOVIT je junija 2016 med organizacijami, ki se vključujejo v program Erasmus+: Mladi v akciji, izvedel raziskavo na temo strpnosti, na katero se je odzvalo 60 organizacij in podalo zanimiv in kakovosten uvid v aktivnosti in delovanje organizacij na področju strpnosti ter ustvarjanja bolj vključujoče družbe. Izsledki bodo na posvetu služili kot osnova za nadaljnjo razpravo na to pomembno temo, predstavljene bodo dobre prakse, ki jih sektor na tem področju že izvaja, organizacije pa bodo imele priložnost, da se pogovorijo o izzivih, s katerimi se na tem področju srečujejo, ter da podrobneje razdelajo podporo, ki bi jo potrebovale za (še) kakovostnejše spopadanje z njimi.

Namen posveta je torej postaviti v ospredje tematiko vključujoče družbe ter senzibilizirati in v prihodnje tudi opolnomočiti mladinske organizacije, da zavzamejo aktivnejšo držo na tem področju, služil pa bo tudi kot izhodiščna točka za pripravo medsektorskega posveta v mesecu novembru, kamor bomo povabili tudi druge deležnike, s katerimi bi lahko mladinski sektor tvorno sodeloval v procesu aktivnega prizadevanja za bolj vključujočo družbo.

Pridružil se nam bo gost g. Ivor Jenkins iz Južnoafriške republike, ki je poznan kot vodja številnih procesov vzpostavljanja miru in demokratizacije in ima preko 30 let izkušenj na področju civilne družbe, reševanja konfliktov, političnih tranzicij in razvoja organizacij. Pomagal je pri transformaciji številnih sektorjev in je med drugim tudi strokovnjak na področju krepitve zmogljivosti nevladnih organizacij.

Vabilo 

Rok za prijavo je podaljšan do srede, 21. septembra 2016!

Prijavite se lahko na http://goo.gl/shlLR3!  


Za več informacij ali dodatna pojasnila se obrnite na info@mva.si. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih