Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Zgodilo se je: Evropski prostovoljski forum, 10. - 14. oktober, Maribor, Slovenija

27.10.2016

Od 10. do 14. oktobra 2016 je v Mariboru potekal Evropski prostovoljski forum, ki je na enem mestu združil predstavnike in prostovoljce različnih mednarodnih prostovoljnih programov. Forum je ponudil prostor za izmenjavo različnih mednarodnih prostovoljskih programov, promocijo dolgoročnih učinkov mednarodnega prostovoljstva na posameznike, organizacije ter lokalne skupnosti. Omogočil je izmenjavo in učenje dobrih praks, identificiral trenutne izzive in razvil perspektive za prihodnost.

V prvem delu foruma smo se dotaknili 100 letne zgodovine prostovoljstva na evropskih tleh ter govorili o izzivih in doprinosu transnacionalnega prostovoljstva. Prehod na konkretne razmisleke o prihodnosti je povezala aktivnost, kjer so se na interaktiven način predstavili različni mednarodni programi prostovoljstva kot so: EVS, mednarodni delovni tabori, GLEN, U.S. Peace Corps, United Nations Volunteers. Tu je 55 udeležencev iz Evrope in sosednjih regij iskalo skupne točke in razlike med programi, primere dobrih praks ter tkalo nova partnerstva za prihodnje prostovoljne projekte. Drugi del programa je bil posvečen prihodnosti mednarodnega prostovoljstva in iskanju skupnih razvojih vizij. Dodano vrednost forumu pa je predstavljalo sodelovanje lokalne skupnosti, tako mestne občine Maribor kot tudi nekaterih akreditiranih organizacij EVS iz Maribora ter njihovih prostovoljcev.

Forum je organiziral SALTO za Jugovzhodno Evropo v sodelovanju s slovensko nacionalno agencijo za program Erasmus+: Mladi v akciji in drugimi številnimi partnerji iz Evrope ter sosednjih regij. Več o Forumu si lahko v angleškem jeziku preberete tukaj: https://www.salto-youth.net/about/regionalcooperation/current/volunteeringforum/.Prav tako vas vabimo da si na Facebook strani SALTA SEE ogledate videe in fotografije!


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih