Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Moja izkušnja: “Project Lab: How to design your project in Erasmus +«, 30. 11. – 2. 12. 2016, Salzburg, Avstrija

25.01.2017

Moj vstop v praznični mesec december je bil zelo delaven in hkrati prazničen, saj mi je že na začetku prinesel darilo – znanje! Udeležila sem se tridnevnega mednarodnega usposabljana Project Lab v Salzburgu, na temo programa Erasmus +: Youth in Action. Skupina udeležencev treninga je bila v vseh pogledih zelo raznolika – različne narodnosti, kulture, jeziki, starosti in predvsem strokovno ozadje ter področje dela. Vsi pa smo imeli skupni interes – podrobneje spoznati program Erasmus+: Youth in Action in izboljšati idejno zasnovo projekta, s katero smo se prijavili na usposabljanje. Trening je trajal tri dni, tekom katerih smo dobili temeljit vpogled v strukturo in vsebino programa, delali smo v skupinah in individualno ter s pomočjo trenerjev in predstavnikov nacionalnih agencij izboljšali svoje projekte. Zelo koristni so bili tudi pogovori z drugimi udeleženci, saj smo se veliko naučili preko izmenjave izkušenj, pridobili druga mnenja in nasvete. Tovrsten trening bi priporočila vsem, ki so vključeni v pripravo projektov kot snovalci vsebine ali administratorji, saj je za kvaliteten projekt potrebno poznavanje programa, tako iz vsebinske kot tudi tehnično-administrativne plati. 

Urša Šetina, APYN


Predvsem mi je bilo všeč praktično delo na projektu ter delavnice. Izboljšala sem tudi organizacijske veščine ter veščine vodenja projekta. Najbolj mi je bilo všeč, da sem izboljšala projekt ter dobila odgovore na vprašanja, ki so me zanimala. Menim, da sem z novo pridobljenim znanjem izboljšala svoje poznavanje prijave projektov v okviru Erasmus+. Navezala sem tudi koristne stike s potencialnimi partnerji za kasnejše sodelovanje. Vsekakor pa je bilo zanimivo sodelovanje v mednarodnem okolju ter sporazumevanje v tujem jeziku.
Neža Hlebanja


Na seminar ¨How to design your project in Erasmus +« sem se prijavil predvsem z namenom pridobitve novih informacij glede prijave in izpolnjevanja formularja za mladinske izmenjave (KA1) in pridobivanja novih partnerjev za sodelovanje v projektih. Menim, da je bil seminar kvalitetno izpeljan s strani trenerjev, ki so se trudili odgovoriti res na vsako vprašanje udeleženih na seminarju. Treningi so potekali v obliki frontalne razlage, dialogov in dela po skupinah. Glede na široko vsebino menim, da bi bilo smiselno tovrstne seminarje razširiti na kakšen dan več, saj bi tako bilo več časa tudi za neformalno druženje in sprostitev ob ogledu mesta, kjer poteka izobraževanje.
Nejc Špoljar, CŠOD


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih