Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Kaboom! povzročil detonacijo idej, refleksij in izmenjav

13.09.2017

Področje komuniciranja in razširjanja rezultatov projektov je eno izmed področij, za katerega na MOVIT-u, na podlagi analiz projektnih prijav in poročil o izvedenih projektih, ocenjujemo, da obstaja precejšen potencial za razvoj in dvig kvalitete. Naslavljanja tega izziva se na nacionalni agenciji lotevamo z različnimi aktivnostmi. Tako za upravičence programa po vsakem prijavnem roku organiziramo delavnico na temo razširjanja in uporabe projektnih rezultatov (DEOR), zbiramo in objavljamo projekte, ki jih ocenjujemo kot dobre prakse na področju komuniciranja, urejamo in posodabljamo spletne vire na temo DEOR-ja ter v okviru transnacionalnega sodelovanja nacionalnih agencij programa Erasmus+: Mladi v akciji organiziramo usposabljanja in seminarje na to tematiko.

Kaboom! - Seminar on Innovative Communication Practices, ki je med 4. in 8. septembrom 2017 potekal v Ljubljani je rezultat takšnega sodelovanja nacionalnih agencij iz Hrvaške, Estonije, Finske, Litve in Slovenije. Namen seminarja je bil predstaviti dobre komunikacijske prakse različnih mladinskih projektov in raziskati kako lahko proces inoviranja podpira razvoj in nadgradnjo komunikacijskih aktivnosti ter razširjanja projektnih rezultatov. Seminarja se je udeležilo 23 udeležencev iz 11 držav.

Prvi dan Kaboom!-a so udeleženci, pod taktirko Simone Roškar (12 dejavnikov inoviranja), spoznavali področje inovacij in se naučili jih spodbujati v okviru njihovih organizacij. Da pa ni ostalo samo pri teoriji, so na delavnici, ki je sledila uvodnemu predavanju, naučeno preizkusili v praksi. Program uvodnega dne smo zaokrožili s študijskim obiskom Studia Poper, kjer nam je direktorica Maja Hawlina predstavila družbeno odgovorno komuniciranja in predstavila nekatere odmevne kampanje, ki jih je izpeljala s sodelavci in partnerji.

Drugi dan seminarja je bil namenjen razpravi o tem, kako pripraviti strateški, inovativni in učinkovit načrt komuniciranja ter predstavitvam primerov dobrih komunikacijskih praks udeležencev seminarja. Predstavili so jih Heidi Maria Pyhälahti (obeležitev 70. obletnice izvajanja mladinskega dela v mestu Turku), Dean Šarcević (kampanja #Isprika), Ana Žekar (projekt strukturiranega dialoga »Tukaj smo! Skupaj delujemo«) ter Anna Korjakina (projekt »Media Sapiens - Communication skills and media in youth projects«). Predstavitvam je sledila okrogla miza z naslovom »Kaj je inovativna in učinkovita komunikacija?«. Na okrogli mizi so sodelovali dr. Dejan Verčič, Špela Polak, Tamara Langus, Kelly Kierans in Borut Cink. Dan smo zaključili s komunikacijskim sejmom, na katerem so udeleženci predstavili aktivnosti in komunikacijske prakse svojih organizacij.

Zadnji dan seminarja je bil namenjen pripravi in produkciji videov z nasveti in triki za uspešno in inovativno komuniciranje in evalvaciji seminarja. Videi z nasveti so trenutno v obdelavi in jih bomo predvidoma objavili okrog 20. septembra.

Foto galerijo seminarja si lahko ogledate na Facebook strani Movita.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih