Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Srečanje bazena trenerjev na Debelem Rtiču

13.09.2017

Na Debelem Rtiču je 8. in 9. septembra potekalo srečanje bazena trenerjev Movita, nacionalne agencije programa Erasmus+: Mladi v akciji.

Trenerji so spoznavali novosti na trenerskem področju na evropski ravni, se seznanili z Evropsko strategijo usposabljanj na področju mladine, evropski kompetenčni okvir za trenerje na področju mladine, ki delujejo na mednarodni ravni in evropski kompetenčni okvir za mladinske delavce. Podrobneje so spoznali tudi politično kompetenco, ki naj bi bila kot 7. kompetenca dodana evropskemu kompetenčnemu okvirju za trenerje. Predstavljene so bile tudi novosti na področju Youthpass-a in Europass-a. Izsledke raziskave RAY CAP, ki preučuje učinke in kakovost usposabljanj na udeležence in organizacije, je predstavil dr. Tomaž Deželan in pojasnil tudi izsledke intervjujev, ki so bili izvedeni s slovenskimi udeleženci tovrstnih usposabljanj. Pogovori so bili namenjeni izzivom, s katerimi se srečujejo pri svojem delu in pogledu, na kakšen način se lahko te izzive v prihodnosti naslovi.

Zadnji dan je bil namenjen izobraževanju. Prva skupina se je osredotočala na načrtovanje učnega procesa, kjer so razmišljali o tem, kakšni trenerji pravzaprav so, kako naslavljajo potrebe skupin udeležencev In kako naslavljajo različne učne tipe udeležencev. Druga skupina se je fokusirala na delo z ranljivimi skupinami mladih, kjer so najprej razmišljali o vzrokih, ki privedejo do ranljivosti mladih, preučili primere, s katerimi so se pri svojem delu že soočali, ter razmišljali o metodologijah, s katerimi lahko naslavljajo tovrstne situacije in zagotovijo varen prostor tako za posameznika,kot tudi skupino.

Trenerji so predlagali kar nekaj priporočil, ki nam bodo zagotovo služila pri nadaljnjih korakih načrtovanja delovanja bazena. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih