Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Priložnosti za sodelovanje v Evropski solidarnostni enoti od sedaj na voljo tudi na spletišču Evropske solidarnostne enote

20.09.2017

Iniciativa za ustanovitev Evropske solidarnostne enote (ESE) je bila javnosti predstavljena pred enim letom. Od lanskega decembra imajo mladi iz celotne Evrope možnost registracije v sistem Evropske solidarnostne enote, kar jim omogoča sodelovanje v solidarnostnih akcijah in aktivnostih. Eden od programov, ki mladim trenutno omogočajo tovrstno aktivacijo, je Evropska prostovoljska služba, ki se izvaja v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji.

Namenjeno organizacijam: možnost iskanja ustreznih prostovoljcev

Letos marca je Evropska komisija vzpostavila orodje za povezovanje organizacij in posameznikov, ki so se registrirali za sodelovanje v Evropski solidarnostni enoti (Placement Administration and Support System - PASS). Dostop do tega orodja je omogočen organizacijam, ki imajo veljavno akreditacijo EVS. S pomočjo orodja lahko organizacije enostavno iščejo mlade, ki so se prijavili v ESE. Iskanje poteka na podlagi vpisanih osebnih podatkov in preferenc, ki so jih mladi določili v svojih profilih. Te informacije vključujejo njihovo razpoložljivost, predhodno znanje in izkušnje ter preference glede vrste projektov, v katerih želijo sodelovati, in države, ki v katere so pripravljene iti.

Namenjeno prostovoljcem: možnost iskanja ustreznih organizacij/projektov – NOVOST!

Od zdaj naprej pa imajo organizacije tudi možnost oglaševati svoje prostovoljske priložnosti na portalu Evropske solidarnostne enote. Prav tako bodo imeli registrirani mladi možnost iskanja med priložnostmi, ki jih ponujajo organizacije, in prijave na njih preko sistema ESE.

Oglaševanje prostovoljskih priložnosti ni novost za akreditirane organizacije EVS, saj je ta funkcija v podatkovni bazi prostovoljnih služb na voljo od leta 2014. Novost pa je, da lahko sedaj organizacije za dejavnosti, ki spadajo v obseg Evropske solidarnostne enote (dolgoročne aktivnosti s programskimi državami), te prikazujejo oz. oglašujejo na portalu ESE.

Prav tako je pomembno omeniti, da se proces vpisovanja za organizacije ne spreminja in da koraki za ustvarjanje prostovoljske priložnosti v podatkovni bazi prostovoljcev ostajajo enaki. Organizacije, ki želijo izkoristiti novo funkcionalnost sistema, bodo morale pri postopku objave prostovoljske priložnosti zgolj ustrezno označiti polje oz. kvadratek, ki omogoča, da se ponudba dodatno oglašuje na portalu Evropske solidarnostne enote.

Ta funkcionalnost je bile razvita z namenom vključevanja mladih v postopek izbire prostovoljcev s ciljem, da ti procesi ne ostanejo zgolj enosmerni na način, da mladim ne preostane drugega kot to, da čakajo, da jih bo kontaktirala organizacija. Novost prav tako omogoča in lajša postopek kontaktiranja / prijave / izbire med mladimi in organizacijami.

Podporna dokumentacija in informacije
 
Vse potrebne informacije so na voljo v posodobljenem uporabniškem priročniku, ki ga najdete vse na strani Evropskega mladinskega portala: https://europa.eu/youth/eu/article/46/19564_en.    

Če imate še kakšna dodatna vprašanja, se lahko obrnete na ekipo za podporo Evropskega mladinskega portala na naslovu EAC-EYP@ec.europa.eu. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih