Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Zaključno srečanje programa Erasmus+: Mladi v akciji v znamenju učinkov

23.12.2017

Zaključno srečanje programa Erasmus+: Mladi v akciji 2017 je potekalo potekalo 15. decembra 2017 in je bilo v znamenju učinkov programa in praznovanja 20. obletnice delovanja Zavoda MOVIT. Na srečanju smo s priznanjem Ključ do učinka nagradili tudi dva projekta, katera sta imela po oceni strokovne komisije največji učinek med vsemi projekti, ki so bili zaključeni v obdobju med 1. oktobrom 2016 in 31. septembrom 2017.

Priznanji sta podelila ministrica pristojna za področje mladine dr. Maja Makovec Brenčič in direktor nacionalne agencije Uroš Skrinar. Ključ do učinka sta prejela projekta Mladi za Veleje (Mladinski Svet Velenje) in Choose your way, choose your future (Zavod Manipura).

Mladi za Veleje (Mladinski svet Velenje)

Organiziranih je bilo več srečanj mladih, na katerih so oblikovali ukrepe in cilje za oblikovanje druge lokalne mladinske strategije, srečevali so se tudi mladinski delavci in vodje lokalnih mladinskih organizacij. Vsi skupaj so se srečali tudi z lokalnimi oblastmi in skupaj sooblikovali novo lokalno mladinsko strategijo. V okviru projekta je nastal tudi film Velenjska mladina skozi čas, pa knjiga in tudi foto razstava.

Choose your way, choose your Future (Zavod Manipura)

V omenjenem projektu je sodelovalo 25 mladih z manj priložnosti – nekaj jih je odšlo v tujino, 22 pa jih je gostila Manipura. Mladi so se v projektu učili strukturirati dan in se načrta držati, ravnati z denarjem, učinkovito komunicirati, konstruktivno reševati težave, širili so svojo cono udobja, saj so mnogi prvič šli na pot v tujino sami brez spremstva, in še marsikaj bi lahko našteli. Projekt je imel velik vpliv tudi na lokalno okolje, Varstveno delovni center Radovljica, in Vrtec Begunje na Gorenjskem, sodelovati pa so začeli tudi s Centrom Janeza Levca Ljubljana. 

Fotogalerijo z zaključnega srečanja smo objavili na naši FB strani. Vabljeni k ogledu. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih