Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Moja izkušnja: EVS and Employability

29.06.2015

Klemen iz MC Bit se je maja udeležil usposabljanja »EVS and Employability«, ki smo ga objavili med našimi razpisi. Preberite, kaj je o svoji izkušnji povedal po vrnitvi:

Konec maja sem se udeležil usposabljanja z naslovom EVS in Employability, ki se je odvijalo v angleškem Birminghamu. V Mladinskem centru BIT smo do sedaj gostili že več kot 20 prostovoljcev EVS, medtem ko smo v tujino poslali samo dva prostovoljca. Skozi naše projekte smo se vedno spraševali, kako prostovoljcem dvigniti zaposlitvene možnosti in kako to počnejo drugi. Na usposabljanju smo spoznali primere dobre prakse sorodnih organizacij, nove metode dela in lahko smo analizirali naše dosedanje delo na EVS projektih.

Podrobneje smo tudi analizirali raziskavo o pogledih prostovoljcev, organizacij in delodajalcev na sam EVS. Kar 75 % delodajalcev je mnenja, da so prostovoljci EVS po končanem projektu bolj zaposljivi, kar dokazujejo tudi statusi prostovoljcev EVS po projektu. Izsledke raziskave, ki bi jo moral prebrati vsak, ki se srečuje z EVS, bomo uporabljali predvsem pri motivaciji lokalne mladine za odhod na EVS.

Izobraževanje, ki je bilo odlično organizirano, je preseglo moja pričakovanja in pridobljena znanja že vključujemo v EVS projekt, ki ga trenutno izvajamo.

Klemen Vitkovič, Mladinski center Bit, Črnomelj

OPOMBA: Izvršni povzetek raziskave EVS competences for employability, ki jo omenja Klemen, je na voljo tukaj, celotna raziskava pa tukaj


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih