Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

DiscoverEU se vrača! – nova priložnost za mlade

04.10.2021

Pobuda DiscoverEU se po dvoletnem premoru vrača in tokrat 60.000 mladim Evropejcem, rojenim med 1. julijem 2001 in 31. decembrom 2003, omogoča brezplačne vozovnice za raziskovanje Evrope z vlakom.

Pobuda DiscoverEU je namenjena mladim, ki želijo potovati in izkoristiti pravico do prostega gibanja v Evropski uniji, odkrivati evropsko raznolikost, spoznati kulturno bogastvo in zgodovino Evrope ter se povezati z ljudmi cele celine. Cilj pobude je s čezmejnimi potovanji in medkulturnim učenjem spodbuditi občutek enotnosti, odprtosti in solidarnosti. Poleg tega pobuda DiscoverEU mladim omogoča, da pridobijo pomembne življenjske izkušnje, kot so neodvisnost, samozavest in odprtost do drugih kultur.

Mladi morajo za sodelovanje v pobudi na  Evropskem mladinskem portalu rešiti kviz s šestimi vprašanji o splošnem poznavanju Evropske unije in drugih pobudah EU.

Prijave bodo odprte od torka, 12. oktobra 2021, od 12. ure do torka, 26. oktobra 2021, do 12. ure.
POZOR: pri prijavi je pomembna tako pravilnost odgovorov kot tudi datum prijave! Mladi popotniki se lahko prijavijo samostojno ali v skupini do pet.

Izbrani kandidati bodo lahko med marcem 2022 in februarjem 2023 potovali za obdobje do 30 dni. Več informacij o Pobudi DiscoverEU lahko najdete na Evropskem mladinskem portalu: https://europa.eu/youth/discovereu_sl

Mladinske delavce in vse, ki kakorkoli sodelujete z mladimi, vabimo, da novico razširite dalje. V ta namen smo vam pripravili nabor promocijskih materialov in informacij, ki jih najdete na povezavi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih