Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Graphic harvesting workshop, 12.-24. november 2017, Dublin, Irska

29.06.2018

Med 12. in 24. novembrom 2017 sem se udeležila delavnice za trenerje na temo grafičnega beleženja v Dublinu na Irskem. Delavnice se je udeležilo 26 trenerjev iz 14 držav, delavnico pa sta vodila priznani grafični fasilitator Pierpaolo Baressi iz Italije ter Nora Furlong, trenerka iz Irske.

Delavnica je potekala v nenavadnem, a navdihujočem prostoru - prostoru bivše tovarne čokolade, ki so jo lokalni umetniki po mnogo letih samevanja, vzeli za svojo in si v njej ustvarili prostore za lastno izražanje in umetniško udejstvovanje. Prostori so nekoliko spominjali na nam bolj poznano tovarno Rog, kar je bila po mojem mnenju, glede na temo delavnice, idealna izbira.

Delavnica je potekala izjemno intenzivno - in kot vse dobre stvari - prekratko. O grafičnem beleženju in fasilitiranju smo manj govorili in veliko več preizkušali v praksi, kar je bilo še posebej navdihujoče. Predvsem pa se je pri večini od udeležencev med samim procesom vžgala iskrica. Iskrica, ki kliče po ŠE!

Ne samo po še več risanja, tudi še več predavanj z uporabo le-tega, še več ljudi - trenerjev, ki pri svojem delu uporabljajo tovrstne tehnike, še več zapiskov, poročil, vabil, urnikov, zapisnikov, sporočil ipd. z uporabo grafičnega beleženja. Ne le, da slednje popestri sleherno predajo znanja, obenem pomaga učečim se do globljega zasidranja znanja in lažjega pomnjenja. Na tako zelo preprost način. In kaj je najboljši del? To, da se lahko prav vsakdo tega nauči. Vsakdo. Pisalo v roko - in AKCIJA!

Špela Gorjan, CPM



Usposabljanje za mladinske delavce »Graphic Harvesting« je bil namenjen zagotavljanju visoke kakovosti usposabljanja mladinskih delavcev v Evropi skozi razvoj novih kompetenc trenerjev.

Cilj te delavnice je razširiti orodja za grafično ustvarjalnost - izražanje obravnavanih vsebin na treningih, delavnicah, mladinskih izmenjavah in drugih oblikah usposabljanj mladinskih delavcev in mladostnikov.

Usposabljanje »Graphic Harvesting« je udeležencem omogočilo:
• praktični razvoj znanj v grafičnem beleženju, pisanju in vizualnem izražanju;
• znanje in ozaveščenost o oblikovnem načinu razmišljanja kot metodi za inovacije v praksi.

Na izkustven način smo se naučili uporabljati različne oblike pisav, črk, barvanja, simbolov, osnovnih oblik in vsebinskega povzemanja zgodbe s fokusom na končni izdelek. Imeli smo priložnost razvijati svoj vizualni jezik. To usposabljanje je meni osebno odrl povsem novi vidik znanj, veščin in kompetenc, ki jih do sedaj nisem znala sistematično uporabljati. Iskrena hvala za to priložnost!

 Sanja Obaha Brodnjak, Salezijanski mladinski center Maribor


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih