Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCEvropska solidarnostna enota

Izobraževanja in usposabljanja za vas

10.04.2018

Usposabljanja so namenjena bodisi spodbujanju izmenjav dobrih praks in mednarodnega sodelovanja ter razvoju kapacitet organizacij na področju mladinskega dela bodisi razvoju nadaljnjih projektov v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji v Sloveniji, zato udeležbo toplo priporočamo vsem, ki jih vključevanje v program E+ MVA zanima. Nekatera usposabljanja so namenjena izkušenejšim prijaviteljem za dvigovanje kakovosti mednarodnih projektov v okviru programa, nekatera pa so namenjena novim prijaviteljem, ki se nameravajo v bližnji prihodnosti vključiti v program.

Informacije o prijavnem postopku, obveznost udeležencev aktivnosti in finančnih pogojih udeležbe so objavljene tukaj

Seznam aktualnih usposabljanj in izobraževanj: 

1. Boost Recognition!, 7. - 9. maj 2018, Malta

Gre za usposabljanje, katerega cilj je podpora procesu uporabe Youthpassa v mladinskih aktivnostih. Udeleženci bodo raziskovali metode in orodja, ki jim lahko pomagajo fasilitirati proces uporabe Youthpassa in tako poudarjajo prepoznavnost neformalnega učenja.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 13. april 2018!

2. The Power of Non Formal Education Western Balkan II, 29. maj - 3. junij 2018, Srbija

Namen usposabljanja The Power of Non Formal Education je izboljšati učinek neformalnega izobraževanja, principov in metod, ki opolnomočijo mlade kot akterje družbe (iz lokalnega na evropski nivo). Hkrati pa poskuša vzpostaviti sinergije med različnimi izobraževalnimi metodami, pristopi in refleksijami. Namenjen je mladinskim delavcem, mladinskim voditeljem in ostalim akterjem mladinskega dela. 

Več informacij in prijavnica v razpisu.

Rok za prijavo je 14. april 2018

3. APPETISER - An introduction on how to use the »Erasmus+ Youth in action« Programme for international youth work, 4.-8. junij 2018, Grčija

Usposabljanje namenjeno mladinskim delavcem, ki se želijo spoznati z mednarodnim mladinskim delom in na tem področju še nimajo izkušenj. Na usposabljanju boste spoznali osnove mednarodnega mladinskega dela, zakaj mlade vključevati v mednarodno mladinsko delo, kako lahko program Erasmus+: Mladi v akciji pomaga k uresničevanju idej mladih in kako lokalna skupnost dobi dodano vrednost z mednarodno dimenzijo.

Več informacij in prijavnica v razpisu.

Rok za prijavo je 15. april 2018!

4. Second Europe - Western Balkans Youth Meeting: The Berlin Process - a new impetus for youth work?, 23. -26. maj 2018, Črna Gora

Kakšen je bil učinek Berlinskega procesa v polju mladih? Kako lahko pripomoremo, da se bo bolje upošteval in nadgrajeval tudi v nadaljnjih letih? Ta seminar bo raziskoval vprašanja, ki se bodo fokusirala na participacijo mladih, državljansko vzgojo in socialno vključevanje. 

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 20.4.2018!

5. 1st pilot course for youth workers - Working on and with the ETS competence model for youth workers working internationally, 4. - 10. junij 2018, Italija

Prvo pilotno usposabljanje, ki temelji na Evropski strategiji usposabljanja in modelu mednarodnega okvira kompetenc za mladinske delavce, ki se ukvarjajo z mednarodnim mladinskim delom. Organizira ga Salto, ki skrbi za podporo usposabljanja in sodelovanja na področju mladinskega dela.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 30. april 2018!

6. SOHO - European Training Course for support people in E+: Youth in Action Volunteering Activities, 13. - 17. junij 2018, Poljska

SOHO je namenjen dvigu kvalitete prostovoljskih projektov skozi ključne kompetence podpornih oseb. Udeležence opremi z najnovejšimi informacijami o priložnostih, ki jih ponuja Erasmus+: Mladi v akciji.

Več informacij in prijavnica v razpisu

Rok za prijavo je 18. maj 2018!


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih