Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Logbook 2.0: II. srečanje regionalnega odbora

11.09.2020

V petek, 4. septembra 2020, je v prostorih Mestne občine Celje potekalo drugo srečanje regionalnega odbora pilotnega projekta Logbook 2.0, ki si skozi beleženje in spremljanje učinkov mladinskega dela preko orodja Logbook (razvitega s strani švedske mreže KEKS), prizadeva za razvijanje kakovostnega mladinskega dela na lokalni ravni. V Sloveniji uvajanje orodja poteka tudi v okviru projekta Europe Goes Local.

Regionalni odbor, katerega del je tudi Zavod Movit, deluje kot strokovno-posvetovalni odbor pilotnega projekta in je bil sklican s strani Mladinske mreže MaMa, ki je koordinator projekta v Sloveniji. Sestavljajo ga predstavniki in predstavnice vseh osmih občin, ki so v letu 2020 vključene v uporabo Logbooka, predstavnici koordinacijske organizacije Mreže MaMa ter Nacionalne agencije Movit in Urada RS za mladino.

Namen tokratnega srečanja je bil pregled izvedenega v letošnjem letu, hkrati pa tudi načrtovanih aktivnosti druge faze pilotnega projekta do konca leta 2020. Tako kvantitativni kot kvalitativni kazalniki, ki so jih pridobili na podlagi beleženja in s pomočjo različnih evalvacijskih orodij do sedaj, kažejo na velik doprinos orodja Logbook k razvijanju kakovosti lokalnega mladinskega dela. Po podatkih, ki jih je zbrala Mreža MaMa je v letu 2020 vseh 26 mladinskih centrov, ki uporabljajo Logbook, izvedlo čez 8500 aktivnosti, vključilo skoraj 80 tisoč mladih in več kot 6.500 prostovoljcev, kar 12% vseh aktivnosti pa so fasilitirali mladi.

Na odboru so obravnavali tudi trajnostni model uporabe orodja Logbook v Sloveniji, v katerem je koordinacijska organizacija opredelila predloge, ki naslavljajo trajnostno vizijo orodja v Sloveniji skozi iskanje enotne, sistemske in celovite rešitve za spremljanje mladinskega dela na nacionalni ravni.

Vir: Mreža MaMa


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih