Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Mednarodni študijski obisk v Sloveniji "Participacija kot osnova mladinskega dela"

03.07.2023

V okviru partnerstva Europe Goes Local je Movit je od 5. do 9. junija 2023 gostil mednarodni študijski obisk mladinskega dela v Sloveniji z naslovom "Participacija kot osnova mladinskega dela".

Udeležili so se ga predvsem občinski uslužbenci, pristojni za področje mladine, nekaj pa je bilo predstavnikov mladinskih organizacij in organizacij za delo z mladimi iz občin Albanije, Kosova*UN, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Belgije, Poljske in Slovenije.  

Na obisku so najprej kolegi iz Urad RS za mladino, Mladinski Svet Slovenije in Mreža MaMa predstavili nacionalni okvir podpore mladinskemu delu in nedavne procese kreiranja Nacionalnega programa za mladino in Akcijskega načrta za uresničevanje Evropske agende za mladinsko delo (EAMD). Nato so udeleženci potovali po Sloveniji in spoznali, kako v občinah Ljubljana, Celje, Zagorje ob Savi in Brežice zasledujejo participacijo in kakovost v mladinskem delu. Poleg kolegic, pristojnih za področje mladinskega dela v omenjenih občinah, so svoje delo predstavili še Mladi zmaji in Mladinski center Vič Ljubljana, Celjski Mladinski Center, Mladinski center Zagorje in Zavod za podjetništvo, turizem in kulturo Brežice. Udeleženci so spremljali program z veliko radovednosti in zapustili študijski obisk polni idej, priložnosti za razvoj in sodelovanje. 

Movit je študijski obisk organiziral v sodelovanju s hrvaško nacionalno agencijo AMPEU Agencija za mobilnost i programe Europske unije in belgijsko agencijo JINT vzw.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih