Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Mladi vabljeni k sodelovanju v Eurodeskovi mladinski informacijski anketi

05.10.2021

V septembru je bila objavljena že tretja Eurodeskova mladinska informacijska anketa (Eurodesk Youth Information Survey). Glavni namen ankete in posledične analize njenih rezultatov je boljše razumevanje in vpogled v odnos mladih do različnih kanalov in struktur v družbi, preko katerih jim je omogočeno spoznavanje različnih možnosti za mobilnost (prostovoljstvo, študij, delo in usposabljanje v tujini).

Zaradi pandemije so postale možnosti za učno mobilnost precej omejene, pogoste so odpovedi ali izbira alternativnih rešitev. V tej različici ankete bi radi boljše razumeli, na kakšen način mladi dojemajo odhod v tujino, ali so se njihove preference v procesu oblikovanja nove realnosti spremenile, ter katere priložnosti se jim v današnjem času zdijo najbolj zanimive. Anketa je obenem namenjena raziskovanju tega, preko katerih kanalov mladi najraje prejemajo informacije ter katere oblike podpore in vodenja so za njih najbolj dragocene pri iskanju in načrtovanju izkušenj mobilnosti.

Vsi delimo isto prepričanje, da bi morala biti učna mobilnost dostopna vsem, eden od predpogojev za to pa je vedeti, da ta priložnost obstaja. Zato je naša želja, da anketo delite naprej, saj le tako lahko z njo skupaj dosežemo čimveč mladih.  

Anketa bo odprta do konca novembra in je dostopna na naslednji povezavi (v desni vrstici lahko izberete želeni jezik). Namenjena je mladim med 13. in 35. letom starosti iz držav programa Erasmus+, držav Zahodnega Balkana, držav vzhodnega partnerstva, Ruske federacije in Švice.

Do ankete je mogoče dostopati v angleškem jeziku in še 23 različnih jezikih, med katerimi je tudi slovenščina.

Sodelujoči v anketi imajo možnost za osvojitev nagrade, in sicer bodo zmagovalci prejeli tri polaroidne fotoaparate.

Za sodelovanje morajo mladi izpolniti anketo v celoti, strinjati se morajo s sodelovanjem v natečaju, anketo pa ista oseba lahko izpolni le enkrat. Pravila za sodelovanje so dostopna tukaj.

Rezultati ankete bodo objavljeni v prvi polovici naslednjega leta.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih