Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Na voljo je Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2021

15.04.2021

Evropska komisija je danes objavila razpis in vodnik novega programa Evropska solidarnostna enota za obdobje 2021-2027.

Program podpira mlade, ki se želijo udeležiti prostovoljskih aktivnosti na različnih področjih od podpore pomoči potrebnim do spodbujanja zdravja in okoljskih pobud v EU in širše. Letošnja prednostna usmeritev je zdravje in mobilizacija prostovoljcev za delo na projektih, ki naslavljajo različne izzive na področju zdravja, vključno s posledicami pandemije in spopadanju z njimi.

S skupnim proračunom v višini več kot 1 milijardo evrov bo novi program približno 275.000 mladim pomagal pri naslavljanju družbenih in humanitarnih izzivov v okviru prostovoljskih ali solidarnostnih aktivnosti. V prvem letu izvajanja je za to na voljo več kot 138 milijonov evrov.

Vabimo vas torej k ogledu Razpisa Evropska solidarnostna enota za leto 2021 ter Vodnika po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2021. Vodnik je zaenkrat na voljo le v angleškem jeziku, slovenski prevod je v pripravi. 

Na voljo so tudi že prijavni obrazci za leto 2021, do katerih lahko dostopate preko nove Platforme za programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

Vabimo vas tudi k ogledu Letnega delovnega načrta Evropske komisije za program Evropska solidarnostna enota za leto 2021 ter Izjavo Evropske komisije za javnost ob današnji otvoritvi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih