Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Na voljo je Vodnik po programu Erasmus+ za leto 2023

23.11.2022

Evropska komisija je danes, 23. novembra 2022, objavila razpis in vodnik po programu Erasmus+ za leto 2023.

S proračunom v višini 4,2 milijarde evrov program Erasmus+ krepi podporo vključevanju, aktivnemu državljanstvu in demokratični udeležbi ter zelenim in digitalnim preobrazbam v EU in na mednarodni ravni. Program se bo spopadel z izzivom zagotavljanja podpore osebam, ki bežijo pred vojno v Ukrajini, z nadaljnjim prizadevanjem za bolj vključujoč program in gradnjo na dediščini Evropskega leta mladih.

Projekti in dejavnosti v okviru razpisa Erasmus+ 2023 bodo še naprej prispevali k zavezanosti EU h krepitvi in pridobivanju veščin ter s tem zagotovili dragocen prispevek k predlogu, da leto 2023 postane evropsko leto spretnosti.

Glavna novost, ki jo prinaša nov Vodnik po programu, je zvišanje nekaterih stroškov na enoto kot posledico inflacije v letu 2022.

Vabimo vas k ogledu Razpisa Erasmus+ za leto 2023 in Vodnika po programu Erasmus+ za leto 2023, ki je dostopen tudi v slovenščini.

Na Platformi za programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota bodo v prihodnjih dneh na voljo prijavni obrazci za leto 2023 za vse ukrepe v okviru Ključnega ukrepa 1 (mladinske izmenjave, mobilnost mladinskih delavcev, aktivnosti udejstvovanja mladih) in Ključnega ukrepa 2 (sodelovalna partnerstva in manjša partnerstva).



« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih