Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Nagrajenci poletnega izziva Youth Wiki

12.08.2020

Zaključek poletnega izziva #YouthWiki je sovpadel z mednarodnim dnevom mladih. Letošnja osrednja tema je bila sodelovanje mladih na globalni, regionalnih, nacionalnih in lokalnih ravneh. Z njo želijo Združeni narodi poudariti pomen in različne vidike sodelovanja mladih v družbi. S poletnim izzivom smo želeli na zelo konkreten način pokazati, kako si lahko mladi, mladinski voditelji in trenerji, oblikovalci mladinskih politik in raziskovalci pri oblikovanju (raziskovanju) predlogov za izboljšave domače mladinske politike pomagajo s platformo Youth Wiki.

Na naše povabilo se je bilo kar nekaj odziva in prejeli smo precej zanimivih predlogov. Sreča je opravila svoje in z veseljem vam predstavljamo izžrebane nagrajence poletnega izziva. Nagradni nahrbtnik prejmejo:

  • Sara R., ki predlaga, da bi po vzoru Škotske pri nas izvajali program Cashback for Communities.
  • Petra M., ki predlaga, da bi v Slovenijo iz Nizozemske prenesli program Depression Prevention Programme in kampanjo Signs of depression.
  • Sabina A., ki predlaga, da bi v Sloveniji po vzoru Danske izvajali kampanjo osveščanja o pomenu neformalnega in priložnostenega učenja ter kakovostnega mladinskega dela.
  • Nejc N., ki predlaga, da bi tudi pri nas izvajali kampanjo spodbujanje tolerance, demokracije in človekovih pravic po vzoru švedske iniciative za socialno vključenost “The Living History Forum)
  • Simona M., ki predlaga ustanovitev Ministrstva za mladino po vzoru 3 skupnosti (Flandrija, Valonija, Bruselj) v Belgiji.


Več o ukrepih, ki so jih predlagali nagrajenke in nagrajenec, izveste na http://www.youthwiki.eu/. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih