Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

O (ne)primernem naboru udeležencev za mladinske izmenjave

26.06.2019
O (ne)primernem naboru udeležencev za mladinske izmenjave

Na Nacionalni agenciji v zadnjem času (od raznovrstnih naslovnikov) prejemamo vse več obvestil o hitrem in naključnem pridobivanju mladih za udeležbo na mladinskih izmenjavah v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji, kot ga izvajajo nekateri upravičenci programa.

Ne glede na to ali gre gre za pošiljajočo aktivnost mladih iz Slovenije, ki se udeležijo mednarodne mladinske izmenjave, sprejete v program v drugi državi, ali pa za mednarodno aktivnost sprejeto v program v Sloveniji, velja, da program Erasmus+: Mladi v akciji podpira aktivno udejstvovanje mladih v celotnem projektnem ciklu (od zasnove projekta, priprav na aktivnost, izvajanja aktivnosti ter nadaljnjega spremljanja).

Ocenjujemo, da so pristopi pri iskanju udeležencev, ki krožijo po družabnih omrežjih, v smislu turističnega oglaševanja za mlade, še posebej v obdobju tik pred oz. mesec dni pred izvedbo aktivnosti, velik odmik od kakovostnega izvajanja projektov, za kar si prizadevamo v mladinskem sektorju in v okviru upravljanja programa v Sloveniji.

Na tovrstne objave bomo na Nacionalni agenciji v prihodnosti še posebej pozorni. Takšne ugotovitve pa bodo imele vpliv tudi na kakovost vsebine obstoječih predlogov projektov mladinskih izmenjav dotičnih organizacij, kakor tudi na zaključevanje projektov v teku.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih