Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Pomembne informacije pred 3. in dodatnim prijavnim rokom programa Erasmus+: Mladi v akciji

16.09.2020

Dragi prijavitelji, bližata se 3. prijavni rok in še dodatni rok za Ključni ukrep 2, razpisan v tem letu, zato smo za vas na enem mestu zbrali nekaj ključnih informacij za prijavo.

1. Prijava projektov na tretji prijavni rok (1. 10. 2020)

3. prijavni rok za predložitev predlogov projektov v program Erasmus+: Mladi v akciji v letu 2020 se bo zaključil 1. oktobra 2020 ob 12. uri.

Projekte je mogoče prijaviti v vse tri Ključne ukrepe programa Erasmus+: Mladi v akciji, in sicer:

Prijavni obrazci za 3. prijavni rok so že na voljo v slovenskem jeziku. Povezave do prijavnih obrazcev in aktualne različice Vodnika najdete tukaj. Za dostop do prijavnih obrazcev potrebujete uporabniški račun EU Login, za prijavo projekta pa mora biti vaša organizacija registrirana v sistemu ORS, kjer dobi svojo številko OID, ki jo vpiše v prijavni obrazec.

POMEMBNO: Ne glede na to, ali uporabite angleški ali slovenski prijavni obrazec, mora biti ta izpolnjen v slovenskem jeziku.

2. Prijava projektov na dodatni prijavni rok za Ključni ukrep 2 (rok: 29. 10. 2020)

Evropska komisija je 25. 8. 2020 objavila Popravek Vodnika po programu Erasmus+ za leto 2020 z dodatnim razpisom za strateška partnerstva na področju ustvarjalnosti. Razpis je objavljen kot odgovor na krizo, povezano z nedavnim izbruhom virusa COVID-19.

Prednost bodo imeli projekti, ki se osredotočajo na razvoj spretnosti in vključevanje preko ustvarjalnosti in umetnosti, predvsem v kontekstu neformalnega učenja, vključno z digitalnim mladinskim delom. Podprte bodo aktivnosti, ki krepijo sodelovanje in mreženje med organizacijami, preizkušajo in implementirajo inovativne prakse, spodbujajo prepoznavanje pridobljenih znanj, spretnosti in kompetenc, aktivnosti sodelovanja med regionalnimi oblastmi in aktivnosti, ki spodbujajo enakost, raznolikost in vključevanje. Prijavni obrazec je že na voljo v angleškem jeziku, v slovenskem jeziku pa bo na voljo v  kratkem. Rok za prijavo projektov je 29. oktober 2020!

POMEMBNO: 29. 9. 2020 bo organiziran dodatni info dan, namenjen prijavi projektov na ta razpis. Vabljeni k prijavi!

3. Priporočila NA prijaviteljem projektov na 3. prijavni rok

Nacionalna agencija je pred drugim prijavnim rokom v letu 2020 zaradi pandemije virusa COVID-19, ki vpliva na možnost prijave in predvsem izvajanja sprejetih projektov v evropska programa Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, objavila priporočila prijaviteljem.

Zaradi še vedno trajajoče pandemije in omejitev za mobilnosti med državami, Nacionalna agencija tudi za tretji prijavni rok v letu 2020 objavlja sledeča priporočila potencialnim prijaviteljem.

Nacionalna agencija vabi prijavitelje, da pri pri prijavi projektov upoštevajo pravila programov, ki dovoljujejo začetek projekta v kasnejšem časovnem obdobju, ter da - kjer pravila programov to dopuščajo - prijavijo projekte, kjer ni nujna mednarodna mobilnost, in sicer:

Nacionalna agencija še posebej vzpodbuja, da prijavitelji pripravijo in prijavijo projekte, ki na vsebinski ravni pripomorejo k okrevanju ter krepijo solidarnost v skupnostih, prizadetih zaradi pandemije.

Skladno z zgornjimi priporočili, Nacionalna agencija napoveduje, da bo skladno z možnostjo prerazporeditve sredstev za podporo sprejema projektov v program Erasmus+: Mladi v akciji, tudi za tretji prijavni rok v letu 2020 (ob naknadnem soglasju Evropske komisije) prerazporedila sredstva za podporo projektom na tiste ukrepe, kjer je možno podpreti projekte z »le« lokalnimi/nacionalnimi aktivnostmi.

Priporočamo pa vam seveda tudi, da pri pripravi projektov upoštevate določila Vodnika po programu Erasmus+: MvA in splošne vsebinske smernice, ki si jih lahko ogledate tukaj. Ne pozabite preveriti tudi Vodnika za ocenjevalce, ki vam je lahko v pomoč pri pripravi kakovostnejših predlogov projektov.

4. Stalna podpora za prijavitelje na naši spletni strani

Na spletni strani programa Erasmus+: Mladi v akciji so na voljo številne uporabne informacije za pripravo projektov. Še posebej vas vabimo k ogledu rubrik Podpora za prijavitelje ter Pomembne značilnosti programa. Če v program še nikoli niste prijavljali, vam priporočamo tudi ogled podstrani Splošno o programu.

Na naši spletni strani projektov si oglejte kako poteka prijavni postopek po korakih. Razdaljo za pavšale za potne stroške preračunajte s pomočjo kalkulatorja razdalj EK. Če se vam kje zatakne, ste vabljeni, da si preberete odgovore na pogosto zastavljena vprašanja.

5. Svetovanje prijaviteljem projektov

Na vaša vprašanja ves čas odgovarjamo preko elektronske pošte info@movit.si. Na prispelo pošto praviloma odgovorimo še isti delovni dan, najkasneje pa v roku 3 delovnih dni. Zadnje tri dni pred prijavnim rokom vam bomo izjemoma na voljo tudi po telefonu za pomoč pri morebitnih tehničnih vprašanjih, povezanih z izpolnjevanjem ali oddajo prijavne dokumentacije. 

Nudimo tudi individualno svetovanje preko Zooma za nove prijavitelje projektov (kot nove prijavitelje v program štejemo vse organizacije ali skupine mladih, ki v zadnjih dveh letih niso bile uspešne pri prijavi posamezne vrste aktivnosti v program Erasmus+: Mladi v akciji) ter za neformalne skupine mladih, ki bodo prijavljale projekt v okviru organizacije, in organizacije, ki delajo z mladimi z manj priložnostmi. Za prijavo na individualno svetovanje nam na info@movit.si pošljite kratek opis vaše projektne ideje in vprašanja, ki bi jih želeli na srečanju razrešiti. (Pomembno: V zadnjem tednu pred prijavnim rokom individualno svetovanje ni več mogoče, zato si termin, če ga potrebujete, zagotovite čim prej.)

7. Razpoložljiva sredstva

Za tretji prijavni rok je v programu Erasmus+: Mladi v akciji na voljo 817.000 EUR. Znesek je razdeljen po ključnih ukrepih in aktivnostih, in sicer:

  • Ključni ukrep 1 - za projekte mladinskih izmenjav je na voljo 380.000 eur, za projekte mobilnosti mladinskih delavcev pa 110.000 eur, od tega skupaj za aktivnosti s sosednjimi partnerskimi državami 100.000 eur
  • Ključni ukrep 2 - za projekte strateških partnerstev na področju mladine je na voljo 250.000 eur
  • Ključni ukrep 3 - za projekte dialoga mladih je na voljo 77.000 evrov

NA si pridržuje pravico do prerazporeditve razpoložljivih sredstev.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih