Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Pomembne informacije pred 3. prijavnim rokom programa Erasmus+: Mladi v akciji v letu 2019

13.08.2019
Pomembne informacije pred 3. prijavnim rokom programa Erasmus+: Mladi v akciji v letu 2019

1. Prijava projektov na 3. prijavni rok v letu 2019

Zadnji prijavni rok za predložitev predlogov projektov v program Erasmus+: Mladi v akciji v letu 2019 se bo zaključil 1. oktobra 2019 ob 12. uri.

Projekte je mogoče prijaviti v vse tri Ključne ukrepe, in sicer:

Prijavni obrazci za 3. prijavni rok so že na voljo. Povezave do prijavnih obrazcev in aktualne različice Vodnika najdete tukaj. Za dostop do prijavnih obrazcev potrebujete uporabniški račun EU Login.

POMEMBNO: Ne glede na to, ali uporabite angleški ali slovenski prijavni obrazec, mora biti ta izpolnjen v slovenskem jeziku. Prijave v angleškem jeziku bodo obravnavane le v izjemnih primerih in z našim predhodnim soglasjem. To pomeni, da morajo prijavitelji, ki želijo prijavnico oddati v angleškem jeziku, na nacionalno agencijo najmanj dva tedna pred prijavnim rokom posredovati prošnjo za odobritev oddaje prijavnega obrazca v angleškem jeziku, v kateri morajo utemeljiti, zakaj njihova organizacija ni sposobna pripraviti prijavne dokumentacije v slovenskem jeziku. Nacionalna agencija bo preučila utemeljenost navedenih razlogov in prijavitelja obvestila o nadaljnjem postopku.

2. Podpora za prijavitelje na naši spletni strani

Na spletni strani programa Erasmus+: Mladi v akciji so na voljo številne uporabne informacije za pripravo projektov. Še posebej vas vabimo k ogledu rubrik Podpora za prijavitelje ter Pomembne značilnosti programa. Če v program še nikoli niste prijavljali, vam priporočamo tudi ogled podstrani Splošno o programu.

Na naši spletni strani projektov si oglejte kako poteka prijavni postopek po korakih. Razdaljo za pavšale za potne stroške preračunajte s pomočjo kalkulatorja razdalj EK. Če se vam kje zatakne, ste vabljeni, da si preberete odgovore na pogosto zastavljena vprašanja.

3. Informativni dan programa Erasmus+: Mladi v akciji

Informativni dan pred 3. prijavnim rokom bo potekal 3. septembra 2019, med 10. in 15. uro, v Hiši EU v Ljubljani. Namenjen vsem, ki se želite informirati o ciljih in značilnostih programa, strukturi programa in možnostih za prijavo projektov. Program informativnega dne in prijavnico za udeležbo najdete tukaj.

4. Delavnici za kakovostnejšo pripravo projektnih prijav

V letošnjem letu smo naše podporne aktivnosti obogatili z delavnicami, ki so namenjene krepitvi kompetenc prijaviteljev na posameznih projektnih sklopih. V mesecu septembru bomo izvedli: 

  • Delavnico Učinek+, ki je namenjena vsem, ki želite izboljšati načrtovanje, doseganje in merjenje učinkov projektov. Potekala bo 9. septembra 2019 v Ljubljani.
  • Delavnico Učenje+, ki je namenjena vsem, ki želite izboljšati načrtovanje in podporo učnim procesom ter uporabo orodja Youthpass v projektih. Potekala bo 12. septembra 2019 v Ljubljani. Število mest na delavnici je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

5. Vsebinske smernice za prijavitelje projektov

Priporočamo vam, da pri pripravi projektov upoštevate določila Vodnika po programu Erasmus+: MvA in nacionalne vsebinske smernice, ki si jih lahko ogledate tukaj. Ne pozabite preveriti tudi Vodnika za ocenjevalce, ki vam je lahko v pomoč pri pripravi kakovostnejših predlogov projektov.

6. Svetovanje prijaviteljem projektov

Od 3. septembra naprej vam je na voljo tudi okrepljeno svetovanje po telefonu. Na voljo vam bomo vsak dan med 10. in 12. uro ter med 13. in 15. uro. V zadnjem tednu pred prijavnim rokom (od 24.9. naprej) vam bomo na voljo le še za tehnična vprašanja glede izpolnjevanja prijavne dokumentacije, vsebinsko svetovanje pa v zadnjem tednu pred prijavnim rokom ne bo več mogoče.

Na vaša vprašanja ves čas odgovarjamo tudi preko elektronske pošte (info@movit.si). Na prispelo pošto praviloma odgovorimo še isti delovni dan, najkasneje pa v roku 3 delovnih dni.

Nudimo tudi osebno svetovanje za nove prijavitelje projektov (kot nove prijavitelje v program štejemo vse organizacije ali skupine mladih, ki v zadnjih dveh letih niso bile uspešne pri prijavi posamezne vrste aktivnosti v program Erasmus+: Mladi v akciji).

Ne glede na zgornjo opredelitev pa nudimo osebno svetovanje neformalnim skupinam mladih, ki bodo prijavljale projekt v okviru organizacije, ki ne izpolnjuje zgornjega kriterija, in skladno s prednostnimi usmeritvami za leto 2019 tudi organizacijam, ki delajo z mladimi s posebnimi potrebami, torej motnjami v duševnem (intelektualne in kognitivne motnje, motnje pri učenju), telesnem, čutilnem ali drugem razvoju.

Svetovanje izvajamo v prostorih Nacionalne agencije, zanj se lahko dogovorite preko elektronske pošte (info@movit.si), tako da nam pošljete kratek opis projekta in vprašanja/dileme, ki jih želite razrešiti na svetovalnem srečanju. V zadnjem tednu pred prijavnim rokom osebno svetovanje ni več mogoče, zato si termin zagotovite pravočasno.

7. Razpoložljiva sredstva

Za tretji prijavni rok je v programu Erasmus+ za področje mladine na voljo 800.000 EUR. Znesek je razdeljen po ključnih ukrepih in aktivnostih, in sicer:

  • Ključni ukrep 1 - Projekti mobilnosti za mlade in mladinske delavce: 535.000 evrov (mladinske izmenjave: 402.000 evrov; mobilnost mladinskih delavcev: 133.000 evrov)
  • Ključni ukrep 2 - Projekti strateških partnerstev na področju mladine: 235.000 evrov
  • Ključni ukrep 3 - Podpora za reformo politik (Dialog mladih) 30.000 evrov

« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih