Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Poročilo: Mladigitalni (pre)skok na splet - neformalno izobraževanje v mladinskem delu v času epidemije

01.03.2021

V letu 2020 smo v sodelovanju z Uradom RS za mladino, Mladinskim svetom Slovenije in Mrežo MaMa organizirali več spletnih srečanj mladinskega sektorja, ki so bila namenjena medsebojnemu deljenju izkušenj in izmenjavi dobrih praks mladinskega dela.

3. decembra 2020 je potekalo tretje izmed njih z naslovom Mladigitalni (pre)skok na splet: Neformalno izobraževanje v mladinskem delu v času epidemije, ki je vsem udeležencem ponudilo poglobljen pogled v posledice pandemije na mladinsko delo v Evropi s predstavitvijo nedavne raziskave, ki jo je opravila mednarodna raziskovalna mreža RAY.

Pomemben del srečanja je bilo tudi deljenje dobrih praks, za kar smo organizatorji poskrbeli s predstavitvijo široke palete praks, ki jih med pandemijo izvajajo organizacije v mladinskem sektorju v Sloveniji.

Ker želimo, da znanje in izkušnje, ki smo jih pridobili na srečanju, ne ostanejo samo stvar virtualne realnosti, smo opise dobrih praks strnili v zaključni dokument, ki podrobno opisuje izvedene prakse mladinskega dela v času pandemije koronavirusa in načine za uspešno naslavljanje izzivov sodobnega časa. V njem najdete širok nabor praks izvajanja projektov in aktivnosti mladinskega dela tako na spletu, kot tudi v živo, od organizacije, implementacije, uporabe različnih orodij in priporočil.

Opisane prakse so dokaz, da je mogoče mlade dosegati tudi digitalno in da je mogoče ustvarjati pozitivne zgodbe v času, ki pred mladinsko delo postavlja številne izzive.

Želimo vam prijetno branje in iskanje navdiha za mladinske aktivnosti v vaših organizacijah!


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih