Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Priprave na Evropsko akademijo mladinskega dela 2.0 že v teku!

16.12.2019

V maju 2019 je v Kranjski gori potekal dogodek Evropska akademija o mladinskem delu (EAYW) v organizaciji sedmih nacionalnih agencij programa Erasmus+: Mladi v akciji, SALTO YOUTH Resource centrov in partnerstva med Evropsko komisijo in Svetom Evrope na področju mladine.

Štiridnevni dogodek, na katerem je sodelovalo 167 udeležencev in udeleženk iz 37. držav, je bil namenjen predstavitvi inovacij v razvoju mladinskega dela v Evropi in izza njenih meja. V ta namen je bilo v okviru dogodka organiziranih 36 predstavitev različnih novosti, ki so zaznamovale razvoj mladinskega dela v Evropi in tudi izven nje. Poročila ter spremna gradiva za vseh 36 predstavitev so sedaj objavljena na spletni strani: https://www.eayw.net/contributions/.

Prva izvedba EAYW se je zaključila tudi s Končnim poročilom o izvedeni prvi izdaji EAYW, ki je vsekakor več kot natančni popis dogajanja. Avtor Dr Theo Gavrielides v njem podaja številne ugotovitve tako glede same EAYW in njenega koncepta ter prispevka k spodbujanju novega razvoja kot o različnih trendih, ki ta trenutek zaznamujejo razvoj mladinskega dela v različnih delih Evrope. To poročilo je dostopno na spletni strani: https://www.eayw.net/wp-content/uploads/2019/10/EAYW-final-report-FINAL.pdf. 

Z začetkom leta 2020 začenjamo pot in priprave do druge izdaje EAYW, predvidoma v novembru 2021, ki naj bi zopet potekala v Sloveniji, tokrat v času slovenskega predsedovanja Svetu EU in o kateri lahko izveste več na spletni strani: https://www.eayw.net/eayw-continues/. 

Novice o pripravah na EAYW 2.0 lahko zasledujete na spletni strani EAYW: www.eayw.net ali na socialnih omrežju: https://www.facebook.com/EAoYW/, kjer bodo objavljene tudi povabila k prijavam za različne možnosti sodelovanja na poti do EAYW 2.0 ter seveda same EAYW v novembru 2021.

Vabimo vas, da te povezave delite tudi s svojimi partnerji v Sloveniji in drugih državah!


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih