Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Rezultati Evropskega tedna mladih 2021

05.11.2021

Z vami delimo rezultate zadnjega Evropskega tedna mladih, ki je potekal od 24. do 30. maja 2021 in v okviru katerega so se po vsej Evropi zvrstili različni dogodki in srečanja z osrednjim sporočilom "Prihodnost je v naših rokah".

Dogodek so tokrat vodila štiri prednostna področja, in sicer:

  • Aktivna participacija v družbi, vključno z digitalno dimenzijo;
  • Vključevanje in raznolikost;
  • Podnebne spremembe, varovanje okolja in trajnost;
  • Zdravje in okrevanje.

Za izvedbo dogodka smo preko razpisa, ki je potekal v sklopu promocije nove generacije programov Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote, angažirali mladinske organizacije, in sicer z namenom nudenja podpore za izvajanje dogodkov za mlade, ki spodbujajo aktivno participacijo, povezovanje in opolnomočenje mladih. Več o razpisu lahko preberete tukaj.

Rezultate Evropskega tedna mladih pri nas in na evropski ravni si lahko v obliki infografike ogledate tukaj.

Evropski tedni mladih, ki od leta 2003 potekajo vsaki dve leti, predstavljajo priložnost za predstavitev številnih priložnosti, ki jih Evropska unija ponuja mladim, razprave o temah, aktualnih za mlade in mladinski sektor, ter predstavitev zgodb o uspehih.

Aktivnosti, ki jih organiziramo nacionalne agencije programov Erasmus+ na področju mladine in Evropska solidarnostna enota ter Evropska komisija v sodelovanju z mladimi, udeleženci projektov sprejetih v oba programa, mladinskimi organizacijami in oblikovalci politik, v tem času potekajo na evropski, nacionalnih in lokalnih ravneh po vsej Evropi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih