Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Rezultati letne evalvacije beleženja in spremljanja učinkov mladinskega dela z orodjem Logbook

21.01.2021

Znani so rezultati letne evalvacije beleženja in spremljanja učinkov mladinskega dela z orodjem Logbook.

V okviru strateškega partnerstva Europe Goes Local, ki ga v Sloveniji koordinira Zavod Movit, je zadnji dve leti potekalo uvajanje orodja Logbook za beleženje in spremljanje učinkov mladinskega dela. Konec leta 2020 je potekala letna evalvacija v mladinskih centrih, ki je namenjena oblikovanju kazalnikov posameznega mladinskega centra in občine, na podlagi katerih si postavijo cilje, ki jih želijo v prihodnjih letih doseči na različnih področjih mladinskega dela.

V letošnji letni evalvaciji je sodelovalo 25 mladinskih centrov iz sedmih občin v Sloveniji (Ljubljana, Novo mesto, Brežice, Maribor, Celje, Škofja Loka in Zagorje ob Savi). Skupaj so zbrali 929 izpolnjenih vprašalnikov s strani mladih.

Nekateri mladinski centri so v letni evalvaciji letos sodelovali prvič, velika večina pa drugič ali tretjič. Ti mladinski centri imajo zato na voljo pregled in razvoj njihovih mladinskih programov v primerjavi s prejšnjimi leti. Različni kazalniki kažejo, da se mladinski programi v različnih lokalnih skupnostih razvijajo, postajajo kakovostnejši in bolj učinkovito odgovarjajo na potrebe mladih. Kratek vpogled v glavne kazalnike in celoten prispevek je na voljo na spletni strani Mreže MaMa, ki pri nas koordinira uvajanje orodja Logbook in nudi podporo vključenim mladinskim centrom in občinam.

Vir: Mreža MaMa.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih