Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Sodelovanje Švice v programu Erasmus+ v letu 2022

13.12.2021

Švicarska vlada je ustvarila švicarski program za Erasmus+, da bi ohranila svojo vključitev v aktivnostih na področju evropske mobilnosti in sodelovanja. Če želite vzpostaviti oz. nadaljevati partnerstvo s švicarskimi organizacijami na področju mladine, si lahko v spodnjih vrsticah preberete pogoje za tovrstno sodelovanje.

Projekti, ki se izvajajo v Švici (Ključni ukrep 1)
Švicarske organizacije imajo za izvedbo mladinskih izmenjav in projektov mobilnosti za mladinske delavce možnost zaprositi za financiranje, če bodo projekti izvedeni v Švici, in sicer v skladu s pravili, določenimi v programu Erasmus+ za obdobje 2014–2020. Poleg tega imajo organizacije dostop do programa prostovoljstva, ki deluje v skladu s pravili Evropske prostovoljne službe, kakršna je obstajala v EU do leta 2016. Švicarske organizacije, ki svojo prijavno vlogo oddajo na švicarsko nacionalno agencijo Movetia, finančna sredstva prejmejo s strani švicarske vlade in ne EU.

Projekti, ki so financirani prek švicarskega programa za Erasmus+, niso uradni Erasmus+ projekti.
Več informacij glede švicarskega programa za Erasmus+ najdete tukaj.

Sodelovanje švicarskih organizacij v projektih v okviru uradnega programa Erasmus+ (KU1 in KU2)
V primeru, da organizacija iz programske države želi sodelovati s švicarsko organizacijo v okviru Erasmus+ projekta, ima švicarska organizacija možnost za pridobitev finančnih sredstev s strani nacionalne agencije Movetia za del projekta, ki se navezuje na sodelovanje švicarske organizacije. Prijava je možna za mladinske izmenjave, projekte mobilnosti za mladinske delavce, aktivnosti udejstvovanja mladih in sodelovalna partnerstva.

Organizacija znotraj programske države po običajnem postopku odda prijavo na zadevno nacionalno agencijo. Švicarska organizacija Movetio zaprosi za sredstva za švicarske udeležence (KU1) oz. švicarsko organizacijo (KU2).

V primeru, da projekt odobri nacionalna agencija v programski državi, bo Movetia v primeru odobritve še iz njene strani krila vključitev švicarskih udeležencev oz. švicarske organizacije.

Več informacij lahko najdete na spletni strani švicarske nacionalne agencije Movetia


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih