Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Sodelujte v Youth Wiki poletnem izzivu

11.07.2020

Spletna enciklopedija nacionalnih mladinskih politik Youth Wiki je izčrpna zakladnica podatkov o nacionalnih strukturah, politikah in ukrepih za mlade iz 29 evropskih držav.

Youth Wiki je namenjen z dokazi podprtemu oblikovanju politik in ukrepov. Podatki so zbrani v 10 poglavjih, kar omogoča hitro in pregledno raziskovanje mladinskih politik posameznih držav, kot tudi njihovo medsebojno primerjavo. S tem se ne krepi le poznavanje mladinskih politik, ampak se spodbuja tudi prenos dobrih praks in vzajemno učenje med evropskimi državami na področju mladinskih politik. Aktualnost podatkov zagotavljajo nacionalni korespondenti (v Sloveniji je kontaktna točka Urad Republike Slovenije za mladino), ki enkrat letno posodabljajo vsebinska področja.

Youth Wiki je namenjen širokemu krogu deležnikov, predvsem pa mladinskim delavcem in voditeljem, oblikovalcem javnih politik na lokalnih in nacionalnih ravneh ter raziskovalcem mladih. S tem se krepi prenos dobrih praks in vzajemno učenje med evropskimi državami.

Z nagradno igro želimo spodbuditi vašo radovednost in prispevati h krepitvi kolektivnega znanja slovenskega mladinskega sektorja. V Sloveniji imamo nekatera področja in sisteme za mlade odlično urejena, na drugih pa nas še čaka nekaj dela. V letu 2022 se bo iztekel aktualni Nacionalni program za mladino. Morda se zdi oddaljeno, a prav je, da o izzivih in potencialnih rešitvah začnemo čim prej razmišljati.

Tukaj nastopite vi. Za vas smo pripravili poseben Youth Wiki poletni izziv, ki ga lahko opravite med poležavanjem na plaži, sprehodom v naravi ali pa se ga lotite kar za vašo pisalno mizo.

Prelevite se v odločevalca in predlagajte primer dobre prakse podpore mladim iz drugih držav.

S pomočjo spletne enciklopedije nacionalnih mladinskih politik #Youthwiki poiščite tisti ukrep, program ali politiko za mlade, ki bi jo/ga po vašem mnenju morali izvajati tudi v Sloveniji.

Za sodelujoče v izzivu, ki poteka med 12. julijem in 12. avgustom 2020, smo pripravili tudi posebno nagrado. Ob zaključku izziva bomo izmed njih izžrebali 5 nagrajenk/-ev, ki bodo prejeli poseben nahrbtnik. Žrebanje bo potekalo 12. avgusta 2020 ob 12. uri. V izzivu lahko sodelujejo polnoletni državljani Republike Slovenije. Pravila izziva, ki poteka na Facebook strani MOVIT so objavljena tukaj.

Več o spletni platformi Youth Wiki ter slovenske prevode poglavij najdete na www.youthwiki.si.

Za boljšo uporabniško izkušnjo, smo za vas pripravili tudi 5 nasvetov za uporabo spletne platforme Youth Wiki.

Če želite dvakrat letno prejemati Youth Wiki e-novice, se lahko na njih prijavite na dnu spletne strani.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih