Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Spletna okrogla miza raziskovalne mreže Ray: Priporočila za novo programsko obdobje

23.09.2021

Vseevropska raziskovalna mreža RAY vas vabi, da se v torek, 28. septembra 2021, od 15.45 do 17.00 udeležite spletne okrogle mize, ki bo novo obdobje evropskih programov na področju mladine obravnavala z vidika ugotovitev raziskav o učinkih predhodnega programskega obdobja.

Kaj nam povedo rezultati raziskav zaključenega sedemletnega obdobja in katere uvide lahko uporabimo kot kažipote ob začetku novega programskega obdobja za programa Erasmus+: Mladi v akciji in Evropsko solidarnostno enoto? V moderiranem pogovoru bodo gostje okrogle mize, raziskovalci mreže RAY, predstavili nadnacionalne raziskovalne uvide in tudi nekatere uvide nacionalne ravni raziskav ter razpravljali o priporočilih za evropski mladinski sektor in programe za mlade. Okrogla miza bo potekala v živo v angleškem jeziku. Predhodna prijava ni potrebna. Več informacij o ozadju dogodka lahko najdete na spletišču mreže RAY, kjer bo tudi objavljena povezava do okrogle mize.

Spletni dogodek bo organiziran v okviru letnega mednarodnega srečanja raziskovalne mreže RAY, k udeležbi pa je vabljena širša zainteresirana javnost. Vseevropska raziskovalna mreža RAY (Research-based Analysis and Monitoring of European Youth Programmes) vključuje več kot trideset članic – nacionalnih agencij evropskih programov za mladino in raziskovalnih institucij – in se ukvarja z raziskovanjem učinkov aktivnosti evropskih programov na področju mladine na mlade, mladinske delavce, organizacije, mladinske politike in družbo kot celoto. Okrogla miza bo obravnavala uvide raziskovalnega projekta Splošna analiza in spremljanje učinkov izvajanja programa E+: MVA (RAY MON), ob čemer bo prostor za refleksijo tudi v luči drugih raziskav.

Movit se je mreži RAY priključil leta 2015 in z raziskovalno skupino Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani sodeloval v celotnem predhodnem programskem obdobju raziskav. Letos nastopa v gostiteljski vlogi pri organizaciji letnega srečanja mreže RAY, eden izmed gostov okrogle mize pa bo naš vodilni raziskovalec predhodnega in eden izmed nosilnih raziskovalcev prihajajočega programskega obdobja, prof. dr. Tomaž Deželan.

Gostje okrogle mize:

Mateusz Jeżowski deluje kot koordinator za oddelek za raziskave in analize poljske nacionalne agencije Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote, Youth Wiki in kot nacionalni dopisnik Evropskega centra znanja o mladinski politiki. Je tudi predavatelj in doktorand sociologije in na Univerzi v Varšavi.

Daniel Silander je izredni profesor političnih znanosti in vodja raziskav Evropskih študij na Univerzi Linnaeus na Švedskem. Je tudi neodvisni raziskovalec pri mreži RAY za Švedsko in Švedsko agencijo za mladino in civilno družbo.

Margareta Gregurović
je raziskovalna sodelavka na Inštitutu za migracije in narodnostne študije v Zagrebu ter raziskovalka RAY za Hrvaško od leta 2016. Ima več kot 17 let izkušenj z mednarodnimi raziskavami (npr. OECD PISA in TALIS) s posebnim poudarkom na družbenih neenakostih in ranljivih skupinah mladih. Predstavila se bo skupaj z Emo Ćerimagić, programsko delavko hrvaške nacionalne agencije programov na področju mladine. Njene izkušnje vključujejo izvajanje programa na nacionalni ravni, usklajevanje nacionalnih raziskovalnih dejavnosti in delovanje kot koordinatorka za vključevanje in raznolikost v okviru Evropske solidarnostne enote.

Tomaž Deželan je profesor politologije na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani in raziskovalec na Centru za politološke raziskave na isti fakulteti. Je tudi pridruženi raziskovalec na Pravni šoli Univerze v Edinburghu, kjer deluje kot državni strokovnjak pri projektu Citsee.

Andrea Horta dela za Youth Policy Labs, majhno raziskovalno agencijo in think-tank v mladinskem sektorju. Njeno raziskovalno ozadje je s področij nevroznanosti in psihologije, pred kratkim pa se je pridružila transnacionalni raziskovalni skupini mreže RAY. Predstavila se bo skupaj z Andreasom Karstenom, ki vodi mednarodno skupino za participatorne raziskave, javne politike in odprte podatke pri organizaciji Youth Policy Labs.

Vabilo na dogodek v pdf obliki je dostopno na naslednji povezavi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih