Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Vabilo na konferenco Europe Goes Local: Skupaj za kakovostno mladinsko delo na lokalni ravni

07.11.2022

Županje, župani, občinski svetniki, svetnice, uslužbenke, uslužbenci občin, pristojni za področje mladine, vabljeni na

3. nacionalno konferenco Europe Goes Local: Skupaj za kakovostno mladinsko delo na lokalni ravni,

v torek, 29. novembra 2022, od 9.00 do 15.00 (sledi kosilo), v Hotelu Slon, v Ljubljani.

Konferenca je namenjena krepitvi podpornih struktur za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih ter povezovanju predstavnikov občin za tesnejše sodelovanje, izmenjavo dobrih praks in medsebojno učenje.


Uvodna pozdrava bosta prispevala mag. Tina Kosi, v. d. direktorice Urada Republike Slovenije za mladino in predstavnik_ca Mestne občine Ljubljana.

Prijavite se tukaj, rok za prijavo: 21. november 2022, vabilo kot dokument pa najdete tukaj.

Udeležba na konferenci, vključno s krepčilnimi odmori in kosilom, je za udeležence brezplačna in financirana iz programov Erasmus:+ Mladina in Evropska solidarnostna enota. 

Poudarki konference:
-    Zakaj je pomembno, da občina spremlja in vrednoti mladinsko delo? Primera Brežic in Ljubljane bosta osvetlili Patricia Čular, direktorica Občinske uprave Občine Brežice in Katarina Gorenc, vodja Urada za mladino Mestne občine Ljubljana.
-    Kateri so sadovi številnih letošnjih aktivnosti v okviru EGL, bodo podelili predstavniki_ce občin in partnerjev, ki so so-ustvarjali dejavnosti.
-    Kaj je v evropski  agendi o mladinskem delu (EAMD) aktualnega za občine in kaj si lahko lokalna raven obeta od  Strateškega načrta EAMD v Sloveniji, bo povedal Uroš Skrinar, direktor Movita.
-    Katere so oblike podpore za občine, ki so na voljo pri Zavodu Movit, nacionalni agenciji za oba programa EU na področju mladine?
-    Kaj občine še potrebujejo pri razvijanju kakovostnega mladinskega dela in kako se lahko medsebojno podprejo, bodo razmišljali_e in domislili_e udeleženci_e skupaj.

Časovnica konference:
9.00 – 9.30: jutranji sprejem s kavo
9.30 – 15.00: program z vključenimi odmori
15.00: kosilo


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih