Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCMladinstival 2017

Baza akreditiranih organizacij EVS na Evropskem mladinskem portalu

Ste organizacija, ki jo zanima prijava EVS in iščete primernega partnerj za svoj projekt? Si prostovoljec ali prostovoljka in iščeš pošiljajočo ali gostiteljsko EVS organizacijo?

Na Evropskem mladinskem portalu sta za organizacije, akreditirane za EVS v programu Erasmus+, na voljo prenovljeni bazi, kjer bo mogoče iskati akreditirane EVS partnerske organizacije ali prostovoljske priložnosti: 

  • Baza akreditiranih organizacij EVS – Database of European Voluntary service accredited organizations. V to bazo so organizacije prenešeno direktno po odobritvi akreditacije, vanjo je prenesen del opisa organizacije iz akreditacijskega obrazca z nekaj ključnimi informacijami (trajanje in vrsta akreditacije, teme).
  • Baza prostovoljskih priložnosti – New database of Volunteering opportunities. Le-ta omogoča možnost, da akreditirane organizacije preko ECAS uporabniškega računa same ustvarjajo in urejajo svoje aktualne ali načrtovane prostovoljske priložnosti ter dostop do kontaktnih podatkov o organizaciji. Namen te baze je iskanje partnerjev in/ali prostovoljcev. S tem se lahko izognejo poplavi povpraševanj s strani prostovoljcev, v času ko novih prostovoljcev ne iščejo.

 Prenovljeni bazi tako AKREDITIRANIM ORGANIZACIJAM v programu Erasmus+ EVS omogočata: 

  • zmanjševanje števila prejetih povpraševanj in prošenj s strani potencialnih prostovoljcev, ko organizacije nimajo prostih mest oz. ne iščejo novih prostovoljcev in (dostop do neposrednega kontakta z organizacijo ni viden) ter 
  • pomoč organizacijam pri PROMOCIJI novih projektov, ko imajo prosta mesta in iščejo nove prostovoljce (dostop do neposrednega kontakta z organizacijo je viden).

S pomočjo promocije prostih mest na projektu EVS lahko organizacije, ki iščejo nove prostovoljce pridejo v stik s potencialnimi prostovoljci ter najdejo primerne kandidate. Baza prostovoljskih priložnosti namreč omogoča enostavno promocijo s pomočjo opisa projekta EVS ter relevantnih informacij (trajanje projekta, država prostovoljcev, partnerske organizacije, rok in kontaktni podatki za prijave, itd.) za prostovoljce.

Evropska komisija je ob vzpostavitvi nove baze objavila tudi zelo podroben Vodnik za vpis in urejanje podatkov v Bazi prostovoljskih priložnosti ter Hitri vodnik (v angleškem jeziku).

Organizacije, ki imajo veljavno akreditacijo EVS še iz programa Mladi v akciji, ne morejo same vnašati podatkov v novo Bazo prostovoljskih priložnosti, je pa opis njihove organizacije viden v Bazi akreditiranih organizacij EVS. 

Organizacije, ki iščete partnerje/prostovoljce in ste akreditacijo za izvajanje pošiljajočih, koordinacijskih ali gostiteljskih projektov EVS pridobile v letu 2014 tako zelo toplo vabimo, da svoje prostovoljske priložnosti čim prej vpišejo in upravljajo s pomočjo ECAS računa!

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih