Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCMladinstival 2017

Europeers

Kdo so Europeers?

EuroPeers so mladi, ki so sodelovali v projektih Mladi v akciji ali Erasmus+: Mladi v akciji. Delijo svoje izkušnje in informirajo mlade o možnostih za mobilnost v Evropi. To lahko počnejo na različne načine in v okviru različnih dogodkov. Vsi EuroPeers aktivnosti izvajajo prostovoljno. 

Mrežo EuroPeers je ustanovila nemška nacionalna agencija programa Mladi v akciji in v Nemčiji obstaja že več kot osem let. Podobne strukture zdaj obstajajo tudi v drugih državah, s čimer je mreža EuroPeers postala prava mednarodna mreža.

Z letošnjim letom smo se mreži Europeers priključili tudi v Sloveniji. Najprej smo nekdanje prostovoljce EVS - Europeerse - vključili v izvajanje Eurodeskovih delavnic "Destinacija EVS ... Priprava na vzlet", zdaj pa so vsi nekdanji prostovoljci EVS vabljeni k udeležbi na mednarodnih usposabljanjih, kjer bodo pridobili kompetence za izvajanje aktivnosti, preko katerih bodo drugim mladim delili svoje izkušnje z evropsko prostovoljno službo in drugimi mobilnostnimi programi. 

Več o tem, kako lahko postaneš Europeers, lahko prebereš tukaj in na slikah spodaj. K priključitvi projektu Europeers ste vabljeni prodvesm nekdanji prostovoljci EVS, pa tudi drugi udeleženci mobilnostnih programov. Priključite se tako, da se na nacionalno agencijo obrnete s prijavo na enega izmed mednarodnih usposabljanj, katerega se morate obvezno udeležiti.

Predvidena prihajajoča usposabljanja: 

  • Europeers usposabljanje, Finska (januar 2018)
  • Europeers usposabljanje Poljska (marec/april 2018) 
  • Europeers usposabljanje Nemčija (maj/junij 2018) 

 
Že izvedena usposabljanja, na katerih so sodelovali Europeersi iz Slovenije: 

  • Mednarodno srečanje mreže Europeer, Varšava, maj 2016 (poročilo)
  • Europeers usposabljanje, Bonn, Nemčija, september 2016 (poročilo)
  • Europeers usposabljanje, Dunaj, Avstrija, 24.-28. maj 2017
  • Europeers usposabljanje, Bonn, Nemčija, 2. - 6. september 2017 (poročilo)
  • Europeers usposabljanje, Sarajevo, Bosna in Hercegovina, 6.-11. november 2017 (poročilo)Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih