Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Razvojni projekti

Nacionalna agencija poleg svojih rednih dejavnosti upravljanja projektov ter pomoči in podpori prijaviteljem v program, sodeluje tudi pri večletnih mednarodnih razvojnih aktivnostih, katerih namen je nasloviti, na kakšne načine mladinsko delo prispeva k aktualnim temam v Evropi.

Posebna pozornost je namenjena področju področju mladinskega dela in socialnemu vključevanju. Na slednjem se ukvarjamo s položajem beguncev in prosilcev za azil, kako krepiti spoštovanje različnih kultur ter kako lahko mladinsko delo podpre te procese - v smislu ozaveščanja mladih in aktivnosti, ki spodbujajo vključevanje in kako mladinsko delo še nadalje podpreti na lokalni ravni. 

Na področju mladinskega dela kot samostojnega področja, pa se ukvarjamo predvsem s podporo razvoju in krepitvi kakovostnega mladinskega dela na lokalni ravni. 

Razvojne aktivnosti pri katerih sodeluje Movit: 

Aware and Active
Glavni cilji projekta so preprečevanje nasilne radikalizacije in spodbujanje demokratičnih vrednot, osnovnih pravic, medkulturnega razumevanja in aktivnega državljanstva mladih ter povečati kritično mišljenje in medijsko pismenost med mladimi. 

Becoming part of Europe
Namen projekta je spodbujati vključevanje mladih z manj priložnostmi, s poudarkom na migrantih, ob tem pa preprečevati diskriminatorne prakse.

European Academy on Youth Work
Cilj projekta European Academy on Youth Work (EAYW) je podpreti inovacije v mladinskem delu in javnih politikah na tem področju ter spodbujati razvoj kakovostnega mladinskega dela. EAYW prav tako prispeva k oblikovanju skupnih stališč o mladinskem delu in politiki mladinske dela v Evropi.

Europe Goes Local
Cilji projekta so prenos dobrih praks, medsebojno učenje in mreženje akterjev na področju mladinskega dela in podpore mladim z mednarodne na nacionalno in lokalno raven ter obratno, s ciljem vzpostavitve ali nadgradnje podpornih aktivnosti na področju razvoja in izvajanja kakovostnega mladinskega dela na lokalni ravni.

Raziskovanje učinkov mednarodnega prostovoljstva na mlade in organizacije
Cilj projekta je raziskovanje kompetenc, ki jih mladi pridobijo z udejstvovanjem v mednarodnem prostovoljstvu in kako te vplivajo na njihov položaj na trgu dela, in raziskovanje vpliva mednarodnega prostovoljstva in mednarodnega mladinskega dela na organizacije, ki gostijo prostovoljce. 

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih