Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Strateško partnerstvo na področju socialnega vključevanja

Strateško partnerstvo 16 nacionalnih agencij je nastal z namenom usklajevanja različnih aktivnosti nacionalnih agencij, ki se osredotočajo na socialno vključevanje in aktivirajo večje število mladih z manj priložnosti v programu Erasmus+. Partnerstvo se je začelo v februarju 2016, prvi cikel pa se je zaključil v juniju 2018. 

Razdeljeno je v tri različne podskupine, ki se vežejo na ciljne skupine: 

  • Delo z mladimi z depriviligiranih območij
  • Delo z mladimi osipniki
  • Delo z mladimi z zdravstvenimi težavami in invalidnostjo

V prvem sklopu (2016-2018) smo bili najbolj aktivni v podskupini za delo z mladimi z depriviligiranih območij: 

  • Delo z mladimi z depriviligiranih območij, kjer smo v 2 letih v program povabili 76 novih organizacij, ki prihajajo iz območij, kjer projekti programa Erasmus+ še ne potekajo.
  • Odgovorilo nam je 52 predstavnikov organizacij, 36 izmed njih pa se je udeležilo nacionalnega ali mednarodnih dogodkov.  
  • Kot rezultat smo dobili 11 projektov, ki so že bili odobreni, rezultate pa še vedno merimo na dolgi rok, saj nekaj organizacij svoje projekte še pripravlja. 

Kot zaključek 1. cikla je med 19. in 21. junijem 2018 potekal dogodek z naslovom Harvesting conference, . 

V poročilu s konference si lahko preberete več o samem dogodku in priporočilih za delo v nadaljnjih ciklih izvajanja strateškega partnerstva. 

V drugem sklopu (2018 – 2020) se bomo bolj aktivno vključili v podskupino za delo z mladimi z zdravstvenimi težavami in invalidnostjo: 

  • Uvodno aktivnost organiziramo 19. 10. 2018 na Bledu, ki bo posvečena mladim v stiski. Kot rezultat dogodka pričakujemo priporočila za organizacije, kako ravnati v teh situacijah in začetek gradnje mreže strokovnjakov na tem področju, ki bi v prihodnosti lahko pomagali organizacijam. 
  • V letu 2019 bomo opravili celovit popis organizacij, ki že delajo, ali pa si želijo več delati na področju mladih z zdravstvenimi težavami in invalidnostjo, potem pa sledijo nacionalni in mednarodni dogodki, na katerih bomo zainteresiranim organizacijam iz popisa predstavili programa Erasmus+: Mladi v akciji in jih spodbudili k povezovanju in mreženju. 
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih