Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCMladinstival 2017

Tehnična podpora

Prijavni postopek po korakih

1. KORAK: PRIDOBITEV PIC KODE

Da boste lahko prijavili projekt, morate za svojo organizacijo najprej pridobiti PIC kodo. To storite tako, da na Portalu za udeležence ustvarite profil organizacije. Po tem, ko na portalu uspešno ustvarite profil organizacije, morate vanj obvezno naložiti (pripeti) še nekatera dokazila, in sicer:

> Izpis iz AJPES-a
Obrazec za finančno identifikacijo
Dokazilo o pravnem statusu (Če ste zasebna organizacija, npr. društvo, zasebni zavod ipd., za vas velja obrazec za "podjetja v zasebni lasti".)
> Če zaprošate za več kot 60.000 EUR in ste nejavna organizacija morate v svoj profil pripeti še zaključeno bilanco stanja za zadnje zaključeno   finančno leto.

Pomembno: Vsaka pravna oseba lahko pridobi le eno kodo PIC, ki jo potem uporablja ob vsakokratnem sodelovanju v programu, zato poskrbite za dogovor v organizaciji glede skrbništva nad dostopnimi gesli za morebitne spremembe. Vsaka pravna oseba bo namreč odgovorna za osveževanje svojega spletnega profila v primeru sprememb podatkov, vnešenih ob pridobitvi kode PIC (sprememba zakonitega zastopnika, kontaktne osebe, naslova in podobno).

(NAMIG: Postopek pridobitve PIC kode poteka v grobem v treh korakih: 1) Najprej se morate registrirati na portalu oz. si ustvariti račun ECAS. 2.) Nato morate na portalu za udeležence registrirati svojo organizacijo (na zavihku ORGANISATIONS izberite možnost Register, vpišete svoje prijavne podatke ter ustvarite profil organizacije, ki se zaključi s pridobitvijo PIC kode, vendar vaša registracija s tem še ni povsem zaključena - glej naslednji korak). 3.) Na portalu izberite možnost za urejanje profila svoje organizacije. Na zavihku ORGANISATIONS izberite možnost My organisations in kliknite na gumb MO, dodajte zahtevane dokumente na dnu strani (izpis iz Ajpesa, obrazec za finančno identifikacijo ter dokalzilo o pravnem statusu; če zaprošate za več kot 60.000 EUR in ste nejavna organizacija pa morate v svoj profil pripeti še zaključeno bilanco stanja za zadnje zaključeno finančno leto) in kliknite 'Sumbit changes'. S tem je vaša registracija zaključena.)

2. KORAK: PRIPRAVA PROJEKTA IN IZPOLNJEVANJE PRIJAVNICE 

Osnovni dokument pri pripravi projektov je seveda Vodnik po programu Erasmus+ (zadnja različica je na voljo na podstrani Razpisna dokumentacija), za kakovostnejšo pripravo projektov pa vam priporočamo tudi ogled vsebinskih smernic in usmeritev.

Prijavo morate oddati na ustreznem elektronskem obrazcu (zadnje veljavne različice so na voljo na podstrani Razpisna dokumentacija).

(NAMIG: Če se vam prijavnica ne prikazuje pravilno, lahko to praviloma rešite na dva načina: prijavnico z desnim klikom shranite na računalnik in jo nato odprete od tam, če tudi to ne deluje pa poskusite posodobiti bralnik PDF dokumentov, ki ga uporabljate (npr. Adobe Acrobat Reader)). 

Pri izpolnjevanju si lahko pomagate s Tehničnim vodnikom za izpolnjevanje prijavnic, za preračunavanje razdalj za potne stroške pa uporabite Kalkulator razdalj Evropske komisije. 

Pomembno: Evropsko prostovoljsko službo v okviru Ključnega ukrepa 1 lahko v program prijavite samo v primeru, da pred tem pridobite veljavno akreditacijo. Več o tem lahko preberete na podstrani Akreditacija organizacij.

3. KORAK: OBVEZNE PRILOGE 

Prijavnica je elektronska in se odda preko spleta, vanjo pa je potrebno pripeti nekatere priloge ter podpisane in skenirane dokumente, in sicer: 

Podpisana in skenirana pooblastilna pisma

Pooblastilno pismo nadomešča stari Part III Agreement. Obrazec najdete na podstrani Razpisna dokumentacija. Pomembno: V prijavnico lahko pripnete največ pet (5) priponk, zato morate v primeru, da imate več partnerjev, vsa pooblastilna pisma skenirati v en (1) sam PDF dokument, ki ga nato pripnete k prijavnici. Bodite pozorni tudi na to, da skupna velikost vseh priponk ne sme presegati 5 MB, zato bodite pri skeniranju pozorni na resolucijo. V primeru, da vam pooblastilnih pisem ne uspe priložiti ob prijavi, jih morate posredovati najkasneje do podpisa pogodbe z Nacionalno agencijo.) 

Časovni načrt aktivnosti

Uporabiti morate predpisane predloge obrazca za časovni načrt aktivnosti za posamezno akcijo. Najdete jih na podstrani Razpisna dokumentacija. (NAMIG: Če se vam obrazec ne odpre, ga z desnim klikom shranite na računalnik in ga nato odprite od tam!) 

Pomembno: če v okviru projekta načrtujete APV oz. predhodni načrtovalni obisk, morate časovni načrt priložiti tudi zanj in ne samo za aktivnost kot tako!)

Podpisana in skenirana Častna izjava

Častna izjava je sicer sestavni del e-prijavnega obrazca, vendar jo morate kljub temu natisniti, podpisati, skenirati ter pripeti kot prilogo)

4. KORAK: ODDAJA PRIJAVNE DOKUMENTACIJE 

Ko je prijavnica izpolnjena in ste vanjo pripeli vse obvezne priloge, jo lahko elektronsko oddate s klikom na gumb Oddaj, in sicer najkasneje do 12. ure na dan prijavnega roka. V kolikor bi imeli pri oddaji tehnične težave, bomo te reševali individualno, pomembno pa je, da nas v tem primeru o tem pisno obvestite v roku dveh ur na info@mva.si, zraven pa obvezno priložite dokazilo (npr. print screen) o neuspešnem poskusu oddaje prijavnega obrazca. 

(NAMIG: Prijaviteljem toplo priporočamo, da prijavni obrazec oddajo čim prej oz. najkasneje ob 11. uri, saj zaradi povečanega prometa na strežniku oddaja obrazca včasih traja dlje časa in tako preprečijo, da bi se prijavni obrazec v sistem pretočil prepozno.)

POMEMBNO: Končno verzijo prijavnice v PDF formatu skrbno shranite in je ne zavrzite! V kolikor od nacionalne agencije v roku 10 dni po prijavnem roku ne prejmete obvestila o prejeti vlogi, nas o tem nujno obvestite na info@mva.si

 

 

Pri izpolnjevanju prijavnega obrazca si lahko pomagate tudi s spodnjimi video priročniki

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih