Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCMladinstival 2017

Razširjanje in uporaba rezultatov

Učinkovito razširjanje in uporaba projektnih rezultatov sta vedno bolj pomembna

Razširjanje in uporaba rezultatov je eno od ključnih področij v življenjskem ciklu projekta Erasmus+. Sodelujoče organizacije tako dobijo priložnost, da obveščajo o rezultatih, doseženih z njihovim projektom, in jih delijo, s tem pa se razširi učinek teh projektov, izboljša njihova trajnost in upraviči evropska dodana vrednost programa Erasmus+.

Program tako organizacije, ki so vključene v projekte Erasmus+, spodbuja, da pri oblikovanju in izvajanju svojih projektov posvetijo ustrezno pozornost aktivnostim razširjanja in uporabe projektnih rezultatov, raven in intenzivnost takih aktivnosti pa naj bi bila sorazmerna s področjem uporabe in cilji različnih ukrepov programa Erasmus+.

Rezultati, doseženi s posameznim projektom, so morda izjemno pomembni in zanimivi tudi za področja, ki niso zajeta v projekt, in naloga teh posameznih projektov je razviti strategije in metode, ki bodo zagotovile enostaven dostop do razvoja in rezultatov. Rezultate svojih projektov lahko naložite na Platformo za razširjanje rezultatov programa Erasmus+. Navodila najdete tukaj.

Posebne smernice v zvezi s tem so navedene v Prilogi II Vodnika po programu. 

Podpora nacionalne agencije za kakovostnejše razširjanje in uporabo projektnih rezultatov

Nacionalna agencija je novembra 2014 za vse sprejete projekte v okviru spremljevalnega srečanja organizirala okroglo mizo, predstavitev in delavnico na temo razširjanja in uporabe rezultatov.

V letu 2015 in 2016 pa v okviru mednarodnega usposbljanja skupaj s podpornim centrom SALTO SEE RC ter nacionalnimi agencijami iz Madžarske, Litve in Slovaške razvija orodje, ki bo prijaviteljem v pomoč pri načrtovanju razširjanja in uporabe projektnih rezultatov.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih