Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Novice

11.01.2019
Sreda, 13. februar 2019, 9:30-14:00Hiša Evropske unije, konferenčna soba (Dunajska 20, Ljubljana) Namen delavnice je omogočiti organizacijam, da podrobneje spoznajo program Evropska solidarnostna enota (ESE) ter da se kakovostno pripravijo na izpolnjevanje vloge za pridobitev znaka kakovosti. Hkrati želi  Nacionalna...več »
Vabilo na delavnico Učinek+ (22.1.2019).
08.01.2019
Orodje imenovano Učinek+ je v sodelovanju z britansko nacionalno agencijo Ecorys razvila slovenska nacionalna agencija za področje izobraževanja, usposabljanja in športa CMEPIUS, na Movitu pa smo razvili delavnico in orodje prilagodili za potrebe prijaviteljev v program Erasmus+: Mladi v akciji. Namen delavnice je...več »
08.01.2019
Obveščamo vas, da so vsem prijaviteljem na voljo prijavni obrazci za program Evropska solidarnostna enota v slovenščini.  Jezik vstopne strani in samih obrazcev je možno spreminjati v meniju, ki se nahaja v desnem zgornjem kotu. Če boste imeli z izpolnjevanjem obrazcev težave nam pišite...več »
Okrepljeno svetovanje pred prvim prijavnim rokom v program Evropska solidarnostna enota.
07.01.2019
Z 8. januarjem se začenja obdobje okrepljenega svetovanja za prijavitelje projektov v program Evropska solidarnostna enota. Okrepljeno svetovanje bo trajalo do 7. februarja. Okrepljeno svetovanje pomeni, da smo vam po telefonu na voljo ne le od 13. do 15. ure, ampak tudi med 10. in 12. uro.  Na nacionalni agenciji...več »
Informacijski paket za udeležence aktivnosti v okviru programa Evropska solidarnostna enota.
04.01.2019
Evropska komisija je pripravila pozdravno pismo in paket informacij (t.i. infokit) za vse udeležence programa Evropska solidarnostna enota. Organizacijam priporočamo, da te informacije udeležencem predajo pred njihovim odhodom na aktivnost. Paket informacij bo udeležencem pomagal pri pripravi na izkušnjo sodelovanja v...več »
Pomembne informacije za prijavo projektov v program Evropska solidarnostna enota (ESE) v letu 2019
03.01.2019
Evropska komisija je 10. decembra objavila razpis za zbiranje predlogov za program Evropska solidarnostna enota in Vodnik za prijavitelje v program ESE za leto 2019. V letu 2019 bo v program Evropska solidarnostna enota projekte možno prijaviti v tri ukrepe: Pripravništva in zaposlitveProstovoljstvo (projekti...več »
Podcast Kažipot po EU o programu Evropska solidarnostna enota (foto: Europe Direct Koper).
03.01.2019
Kažipot po EU - napotki za varno navigacijo po meandrih Evropske unije je podcast, ki ga pripravlja Europa Direct Koper, v katerem vsako zadnjo sredo v mesecu podajajo uporabne nasvete za življenje v EU.  V 10. epizodi podcasta sta se Corinne Brenko in Alenka Česa z našo Roberto Čotar Krilić, vodjo programa...več »
Informativni dan programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota
02.01.2019
Informativni dan programov Erasmus+: Mladi v akciji (E+: MvA) in Evropska solidarnostna enota (ESE) pred 1. prijavnim rokom v letu 2019 bo potekal 11. januarja 2019, med 9:30 in 16:30 uro v Hiši EU v Ljubljani (Dunajska cesta 20). Dogodek je namenjen vsem, ki se želite informirati o: Namenu, ciljih in značilnostih...več »
Anica Mikuš Kos: Solidarnost kot lepilo družbe (foto: MOVIT)
31.12.2018
Članek je bil izvirno objavljen v 39. številki revije Mladje. Branje članka vam bo vzelo: 10 minut Kaj je solidarnost? V opredelitvah lahko preberemo, da je solidarnost enotnost, ki temelji na skupnih interesih, ciljih, standardih in simpatijah. Je vezivo, ki povezuje ljudi v družbeni skupini. Tej definiciji manjka...več »
Vesel božič in srečno novo leto 2019.
21.12.2018
Za nami je zanimivo in razgibano leto, ki nam je postreglo s številnimi izzivi in nam omogočilo mnoge radosti. Veseli smo, da skupaj z vami premagujemo izzive in ustvarjamo zgodbe, ki pustijo sled.  Želimo vam (in nam), da bo tako tudi v prihodnjem letu.  Vesel božič in srečno novo leto 2019. več »
Prikazujem rezultate 1 - 10 od skupno 50
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih