Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Dobre prakse programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota v letu 2020

07.06.2021

Vsako leto prinese nekaj novega in spremembe so del vsakdana. Če smo v letu 2019 govorili o brexitu in njegovem vplivu na izvajanje programa Erasmus+: Mladi v akciji ter o izločitvi prostovoljstva iz programa in vključitvi v program Evropska solidarnostna enota, je bilo leto 2020 zadnje leto izvajanja programa Erasmus+: Mladi v akciji in leto, ki se ga bomo zapomnili predvsem zaradi pandemije Covid-19, ki je seveda imela posledice tudi na izvajanje programov mobilnosti.

V kompendiju programa Erasmus+: Mladi v akciji za leto 2020 smo zbrali projekte, sprejete v letu 2020, ki so izstopali znotraj posameznih ukrepov. Izpostavili pa smo tudi projekta, izvedena na posebni, aktualni temi, in sicer mladinsko izmenjavo, ki se je osredotočala na pripravo na predsedovanje Slovenije Svetu EU in pa projekt strateškega partnerstva na področju ustvarjalnosti, ki je bil prijavljen na razpis, razpisan kot odgovor na krizo, povezano z izbruhom epidemije. Izšel je pod naslovom Odtisi mladih+ 2020.

Epidemija je zaznamovala tudi program Evropska solidarnostna enota, pa vendar se ji je ta program na nek način postavil po robu oz. so bili prav projekti, sprejeti v okviru tega programa, tisti, ki so bili dobra opora skupnostim v času prvega zaprtja naše družbe. Projekti v okviru programa so že tako namenjeni gradnji skupnosti, medsebojni pomoči, vključevanju in podpori ranljivim skupinam, to pa se je v letu 2020 še posebej potrdilo.

V kompendiju programa Evropska solidarnostna enota za leto 2020 smo zbrali projekte, sprejete v letu 2020, ki so zelo dober pokazatelj, česa vsega so sposobne naše organizacije in česa vsega so sposobni mladi. Poleg projektov, izpostavljenih v okviru posameznega ukrepa, smo izpostavili še dva projekta, in sicer solidarnostni projekt, v okviru katerega so mladi izvedli projekt za mlade z manj priložnostmi, in prostovoljski projekt, ki se je osredotočal na trajnostni razvoj. Izšel pod naslovom Solidarnostni pečat 2020.

Vabljeni k prebiranju!



« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih