Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Evropska programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota v obdobju 2021–2027

13.01.2021

11. decembra 2020 so države članice EU in Evropski parlament dosegli dogovor glede izvajanja programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota v naslednjem sedemletnem obdobju 2021–2027.

Na podlagi političnega dogovora sedaj sledijo številni postopki za uradni sprejem pravnih podlag, na podlagi katerih bosta oba programa tudi uradno stopila v veljavo. Šele po tem se bosta programa lahko začela tudi izvajati.

Po zadnjih informacijah se načrtuje, da bo predvidoma v mesecu marcu 2021 sprejeta uredba za evropski program Erasmus+ v obdobju 2021–2027, uredba za Evropsko solidarnostno enoto za obdobje 2021–2027 pa naj bi bila sprejeta predvidoma v mesecu maju oziroma juniju 2021. Poudarjamo pa, da se tudi to še lahko spremeni.

Kljub poznemu uradnemu sprejetju programov Evropska komisija v sodelovanju z nacionalnimi agencijami vzporedno že načrtuje izvajanje obeh programov, med drugim objavo vodnikov po programih za leto 2021 kot tudi objavo vseh ostalih dokumentov, potrebnih za uspešno izvedbo prijavnih rokov v letu 2021.

Na podlagi navedenega in zaradi številnih vprašanj glede prijavnih rokov, ki jih prejemamo, vas obveščamo, da bo v letu 2021 prišlo do sprememb prijavnih rokov – teh bo v letu 2021 manj, obenem pa bo (glede na prakso zadnjih let) verjetno prišlo do zamika prvega prijavnega roka za kar nekaj mesecev.

Takoj ko bomo prejeli potrjene informacije s strani Evropske komisije, jih bomo tudi objavili, zato vas vabimo, da redno spremljate našo spletno stran in Facebook.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih