Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Mladi v Evropi: Offenburški pogovori, 5. izdaja

14.03.2022

Letos bodo v Offenburgu, manjšem nemškem mestu blizu Strasbourga, že peto leto zapored potekali Offenburški pogovori, ki so namenjeni aktualnim ključnim temam v razvoju mladinskega dela in mladinskih politik. Aktivnost bo potekala 13. in 14. septembra 2022, udeležba na sami aktivnosti pa je omejena na 30 strokovnjakov in strokovnjakinj na področju mladinskih politik, praks mladinskega dela in seveda raziskovanj na področju mladine. Offenburški pogovori so skupni projekt estonske, finske, flamske, nemške in slovenske agencije programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

Letošnja izdaja Offenburških pogovorov bo potekala pod naslovom: »Identitete in pripadnost: kaj mora mladinsko delo in mladinska politika vedeti o mladih danes?«, ki tudi izraža letošnjo ključno temo prispevkov na dogodku. Razprave pa bodo osredotočene na vprašanje, kako različne oblike in pristopi v mladinskem delu vplivajo in naslavljajo vprašanja oblikovanja identitet mladih ter občutka pripadnosti med mladimi. Rezultati predstavitev in razprav bodo objavljeni v kratkem zborniku, katerega namen je informirati vse na področju mladinskega dela in mladinskih politik o aktualnih vprašanjih identitet in (občutka) pripadnosti vse na področju mladinskega dela in mladinskih politik.

K sodelovanju na letošnjih Offenburških dnevih še posebej vabimo vse, ki bi želeli predstaviti svoj prispevek, ki se nanaša na ključno temo letošnje izdaje Offenburških pogovorov.  To so lahko rezultati različnih raziskav glede identitete in pripadnosti mladih ter dobre prakse mladinskega dela, ki naslavljajo vprašanja identitete in pripadnosti mladih ali pa so močno vsebinsko izhodišče samih aktivnosti v različnih realnostih mladinskega dela z namenom podpore mladih pri oblikovanju njihovih lastnih identitet ter občutka pripadnosti.

Vse, ki bi želeli na letošnjih Offenburških pogovorih sodelovati s predstavitvijo svojega prispevka (v angleškem jeziku) vabimo, da se za sodelovanje potegujejo s posredovanjem kratkega povzetka svojega želenega prispevka (0,5 – 1 stran) v angleškem jeziku na naslov: hirsch@jfemail.de do 30. aprila 2022. Predlagatelji prispevkov bodo o izboru obveščeni do predvidoma 31. maja 2022, povabljeni avtorji izbranih prispevkov pa bodo za svoje sodelovanje, torej samo predstavitev v Offenburgu, pisni izdelek ter posnetek njihove predstavitve, nagrajeni z 640 evri honorarja, seveda poleg povračila stroškov poti do Offenburga in nazaj ter brezplačne nastanitve in prehrane v času aktivnosti.

Besedilo celotnega razpisa ter konceptualno izhodišče želenih prispevkov (v angleškem jeziku) najdete na sledeči povezavi, kjer so objavljeni tudi rezultati predhodnih izdaj Offenburških pogovorov.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih