Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Mladigitalni (pre)skok na splet: Digitalno mladinsko delo v času epidemije

02.03.2021

15. decembra 2020 je potekalo še zadnje v seriji spletnih srečanj mladinskega sektorja, ki smo jih v letu 2020 organizirali v partnerskem sodelovanju z Uradom RS za mladino, Mladinskim svetom Slovenije in Mrežo MaMa, namenjeno pa je bilo temi digitalnega mladinskega dela v času epidemije.

Digitalno mladinsko delo je kot učinkovita alternativa kaj hitro uspešno nadomestilo izvajanje aktivnosti mladinskega dela v živo. Mladinski delavci so se morali čez noč preseliti v virtualni svet in pričeti z izvajanjem mladinskih aktivnosti in projektov preko različnih digitalnih orodij, ki so jih na novo spoznavali.

Poleg poznavanja različnih principov delovanja digitalnih okolij in orodij, ki jih lahko uporabljamo pri delu z mladimi, pa so zelo pomembne tudi druge kompetence mladinskih delavcev na več področjih, od digitalnih, organizacijskih do komunikacijskih in organizacijskih kompetenc. Med njimi je tudi sposobnost dobrega govornega nastopanja preko spleta, zato smo tokratno srečanje organizatorji pripravili v sodelovanju s predavatelji Šole retorike, dr. Zdravkom Zupančičem, mag. Aleksandro Zupančič in prof. Tomažem Gubenškom.

Kako si izboriti pozornost poslušalcev? Zakaj 93% našega nastopa predstavlja način govora? V kakšnem primeru moramo med govorom pomisliti na limono? Odgovore na ta in druga vprašanja najdete v zaključnem dokumentu srečanja, skupaj s teoretičnim ozadjem digitalnega mladinskega dela in priporočili glede govora ter vsebinskih poudarkov nastopanja.

Vabljeni k prebiranju!


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih