Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Na voljo je Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2022

17.11.2021

Evropska komisija je 17. novembra 2021 objavila razpis in vodnik programa Evropska solidarnostna enota za leto 2022.

Program mladim ponuja številne priložnosti za sodelovanje v projektih, usmerjenih v spodbujanje solidarnosti v okviru prednostnih področij, kot so podnebne spremembe ter prehod v bolj zeleno in digitalno prihodnost, socialna vključenost, varstvo evropske kulturne dediščine, spodbujanje zdravega načina življenja in soustvarjanje prihajajočega Evropskega leta mladih. Novost tokratnega razpisa je, da prvič vključuje tudi prostovoljstvo v okviru Evropske prostovoljske enote za humanitarno pomoč.

Skupni proračun za drugo leto izvajanja programa je ocenjen na skoraj 139 milijonov evrov.

Vabimo vas k ogledu Razpisa Evropska solidarnostna enota za leto 2022 ter Vodnika po programu Evropska solidarnostna enota za leto 2022, ki je že dostopen tudi v slovenskem jeziku.  

Na voljo so že prijavni obrazci za leto 2022, in sicer za projekte prostovoljstva in solidarnostne projekte, prijavni obrazec za pridobitev znaka kakovosti pa je še v pripravi.

Vabimo vas tudi k ogledu Letnega delovnega načrta Evropske komisije za program Evropska solidarnostna enota za leto 2022 ter Izjavo Evropske komisije za javnost ob razglasitvi novega razpisa in vodnika.

Razpis in druge relevantne dokumente in informacije, vključno s prijavnimi roki za vse ukrepe v okviru programa, najdete tudi na Evropskem mladinskem portalu.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih