Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Nadaljevanje usposabljanj in srečanj v okviru programa Evropska solidarnostna enota

06.05.2020

Po izvedenih srečanjih z udeleženci ESE, ki so na projekte prostovoljstva prispeli tik pred začetkom krize ter srečanju koordinatorjev prostovoljcev ESE, ki sta potekali v začetku aprila ter smo o njih že pisali, smo se v aprilu udeležili in tudi sami izvedli več srečanj na daljavo, namenjenih krepitvi podpornih aktivnosti za različne skupine v programu Evropska solidarnostna enota.

Tako smo nadaljevali s srečanji prostovoljcev, ki so v Slovenijo prišli v zadnjem obdobju ter organizirali srečanje na daljavo za prostovoljce, ki so že nekaj mesecev v Sloveniji, oziroma so se odločili v Sloveniji ostati kljub trenutni situaciji. Takšnih je kar večina, manjši delež udeležencev pa projekt nadaljuje na daljavo iz svoje države.

Nekatere prostovoljske aktivnosti zaradi specifične narave dela potekajo (skoraj) nemoteno, nekateri prostovoljci pa se udeležujejo solidarnostne pomoči lokalnemu okolju v času epidemije. Če vas zanima več o delu prostovoljcev v času pandemije, lahko preberete članek, ki je bil objavljen v predvelikonočnem času (dostopen tukaj). Članek je požel veliko zanimanja pri nas in v tujini in je še vedno aktualen, zato vas za navdih povabimo k ponovnemu branju. Dostopen je tudi v angleščini.

Srečanja prostovoljcev se je udeležilo kar 35 prostovoljcev, ki so bili zelo veseli, da so srečali nekatere soprostovoljce po daljšem času. Kovali so tudi ideje, kako lahko ostanejo povezani v tem času ter kaj bodo (skupaj) počeli, ko Korona situacija mine. V stiku seveda ostajamo tudi s slovenskimi prostovoljci v tujini.

Sodelavci Movita pa smo se tudi sami udeležili več webinarjev Nacionalnih agencij ter SALTO ESC, na katerih so bile primarno odprte teme, kako fizična usposabljanja za udeležence ESE prilagoditi za izvedbo na daljavo. Na tem področju ocenjujemo sodelovanje kot zelo koristno, saj so nam vsa srečanja pomagala razjasniti sliko kako bomo tudi pri nas usposabljanja za udeležence ESE v prihodnjem obdobju izvedli na daljavo. Pri tem nam bodo pomagale trenerke iz bazena Movit, s katerimi že snujemo konkretne načrte za skorajšnjo izvedbo različnih podpornih aktivnosti.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih